Hoppa till huvudinnehållet

Duo visade klass i olika MTB-klasser

Publicerad:
Mariestadcyklistens Fredrik Funk och Anna Svantesson klev överst på pallen efter tre etapper.
Mariestadcyklistens Fredrik Funk och Anna Svantesson klev överst på pallen efter tre etapper. Foto: Privat

Mariestadcyklisten hade två klassegrare vid helgens tävling Huskvarna MTB-tour. Anna Svantesson vann D40 och Fredrik Funk klev överst på pallen i H30.

Under fredagen kördes den första etappen av touren, en backprolog med start i Huskvarnas slalombacke. Mariestadcyklisten hade tre åkare till start där alla kom i mål under fyra minuter, vilket indikerade en tuff och hård första etapp. Tim Pakkanen körde i den största klassen, P13-14, och åkte in på en 39 plats innan Anna Svantesson etappsegrade i D40 och Fredrik Funk cyklade in som tvåa i H30.

Etapp två under lördagen kördes som ett XCO, ett antal varv upp och ner i terrängen uppe på Huskvarna-berget. Edvin Funk körde in på en fin 22 plats i P9-10 och Tim Pakkanen fick till ett bra lopp som belönades med en 35-placering. Denna etapp fick klubben två förstaplatser då både Anna Svantesson och Fredrik Funk vann sina klasser.

Anna vann rubbet

Sista etappen var ett XCC, Cross country criterium, en kortare bana än ett XCO: något mindre tekniskt, men med desto mer fart.

Edvin Funk blev återigen 22 och slutade 23 i totalen. Tim Pakkanen upprepade sin placering från tidigare etapp och slutade 35, vilket innebar en fin 30-plats i totalen. Anna Svantesson körde ohotad genom alla etapper. Hon vann även den sista delsträckan och stod även som slutsegrare i totalen.

Fredrik Funk blev tvåa på etappen, men tack vare bästatid vann han totalen.

Nu väntar några dagars vila innan Moelven MTB-race och många av Mariestadcyklistens åkare laddar lite extra för sin hemmatävling uppe på Leksbergs kulle under lördagen.

Artikeltaggar

Anna SvantessonCyklingFredrik FunkMariestadcyklistenMTB

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.