Abrahamsson har röstat på otillräcklig budget

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Anna Warner

Nu har Johan Abrahamsson (M) två gånger lagt orden i munnen på mig och påstått att jag tyckte förslaget om att stänga jouren i Mariestad var bra. Allt för att vinna billiga kommunpolitiska poänger. Jag har tvärtom varit tydlig med att vården i norra Skaraborg inte kan fortsätta monteras ned utan att den ersätts med något annat, bättre.

Johan Abrahamsson tar gärna avstånd från Västra Götalandsregionen, men sitter själv i regionfullmäktige för det största partiet i den styrande koalitionen. År efter år röstar han för de budgetar som ger sjukvården otillräckliga resurser. Hans moderata partivänner finns i alla styrelser och nämnder som ansvarar för sjukvården, inklusive på Närhälsans ordförandestol. Då duger det faktiskt inte att bara skylla på andra när vården brister. Särskilt inte på oppositionen. Låt oss istället vara glada för att alla partier i hälso- och sjukvårdsstyrelsen i slutändan var eniga om att jouren i Mariestad ska vara kvar.

Nu hoppas vi socialdemokrater att den också får rätt förutsättningar, med tillräckliga öppettider för att motsvara behovet året runt.

Sebastian Ekeroth Clausson (S)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.