Fall framåt för Mariestadare på SM

Enduro
PUBLICERAD:
Ludvig Pettersson fick till en riktig fullträff på ett av Uppsalas specialprov under helgen.
Foto: Johan Eklöf
Uppsala var platsen för den gångna helgens SM-deltävlingar i både USM och ”stora SM”.
På lördagen, då USM finalen kördes, fanns de båda Mariestadsförarna Alfred Gustavsson och Oliver Önnefors med på startlinjen.

USM förarna hade ett banvarv med tre specialprov som skulle köras två gånger plus två specialprov.

– Synd att det inte var några sträckor till. Jag kände mig fräsch och satte riktigt bra tider på de sista sträckorna, berättar Alfred Gustavsson som slutade på plats 15 i USM 1.

Oliver Önnefors, som bland annat haft sjukdomsproblem det senaste, slutade på en tolfteplats i USM 2.

Nya förutsättningar

Under söndagen kördes stora SM. Från att ha varit torrt och hårt förändrades banan med regn under natten till lerig och hal. Här fanns Mariestadskillen Ludvig Pettersson med i JSM 1-klassen. Ludvig startade i ett ursinnigt tempo och satte femte bästa tid i klassen på första specialprovet.

– Provet var på en stubbåker och jag fick till en riktigt skön känsla. Jag förstod att det var en ganska bra tid på gång då jag passerade flera tävlande, men att det var en så bra tid var lite chockande, säger han.

På övriga tre sträckor hade inte Ludvig samma flyt och slutade till sist på en 16-plats i klassen.

Med i damklassen fanns Emmelie Johansson, Ullervad. Hon gick i mål som elva i damklassen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.