Skandalscener när Lockerud vann premiär

Innebandy
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Lockerud vann premiären. Mitt i matchen utbröt skandalscener när en person ur Lockeruds organisation gav sig på en Fristadspelare.
Foto: Charlotte Ferneman
Lockeruds herrar vann premiären i division ett västra hemma mot Fristad. Segersiffrorna skrevs till 7–5. Skandalscener utspelade sig när en person ur Lockeruds organisation attackerade en Fristadspelare.
– Skönt att vinna matchen. Men den situationen var olustig, säger Lockeruds målvakt Magnus Pollack.

Lockerud var i underläge med 2–4 drygt sex minuter in i andra perioden. Då tacklades hemmalagets Johan Ödmar över sargen av Fristads Alexander Mcvey. Situationen slutade inte där.

Direkt efteråt kom en person ur Lockeruds organisation ned från läktaren, tog tag i Mcvey och slängde honom i golvet. Fristadspelaren blev sedan liggande i 15 minuter innan han fick bäras av planen.

Mcvey fick grovt matchstraff för sin tackling medan personen ur Lockeruds organisation avvisades från arenan och klubben meddelade senare att personen, med omedelbar verkan, blivit borttagen från sin roll inom föreningen.

Svängig match

Även själva matchen var en av de galnaste som avgjorts i Novab arena.

– Allt hände. Det är bland de intensivaste och konstigaste matcher jag spelat, säger Lockeruds storspelande målvakt Magnus Pollack.

Matchen började i ett rasande tempo, som i stort sett höll i sig i sextio minuter.

– Det var nog en match i publikens smak och som neutral åskådare hade jag tyckt den var jäkligt häftig. Men som tränare ser jag gärna mer struktur och linjer, säger Lockeruds tränare Johan Libäck.

Han hade som matchplan att ha tålamod med bollen och rulla runt. Det fungerade i fem minuter, sedan tog Fristad ledningen och Lockerud föll in i gästernas rock'n'roll-innebandy.

– Vi vet att Fristad älskar att kontra. När de gjorde första målet kunde vi inte behålla lugnet och blev panikslagna trots att 55 minuter återstod, säger Johan Libäck.

Resten av första perioden blev som att släppa ut två lag på grönbete. Fullständigt oordnat spel, hawaii-innebandy och chanser som avlöste varandra.

Fristad behärskade den matchbilden bäst och gick upp i 3–0-ledning innan Lockerud reducerade i slutet av första akten.

– Jag tror aldrig jag fått så många öppna lägen mot mig under en period, säger Magnus Pollack som med flera superparader räddade sitt lag från ett större underläge.

Dramatiskt slut

I andra perioden fortsatte han att rädda frilägen. Faktum var att det var först efter det stora bråket efter sex minuter som Lockerud började hitta rätt.

– Det är så klart aldrig roligt att en sådan situation uppstår, men vi fick ett välbehövligt avbrott och uppträdde lite mer organiserat efteråt, säger Magnus Pollack.

Mariestadslaget släppte visserligen in ett 2–5-mål kort efteråt. Men efter att Gustav Jonsson rakade in 3–5 tog hemmalaget över. Pontus Karlsson reducerade ytterligare innan pausvilan.

– Fastän vi låg under inför tredje perioden kändes det som att vi skulle vända, säger Johan Libäck.

Med sitt tredje mål för dagen kvitterade backen Pontus Karlsson till 5–5 i början av tredje perioden.

Fredrik Hermansson pangade sedan in 6–5 innan några nervösa slutminuter väntade. Fristad etablerade ett rejält tryck, men Pollack och Lockerud stod emot. Vid ett tillfälle prickade gästerna både ribba och stolpe inom loppet av några sekunder.

– Jag har lärt mig att inte röra bollarna som går i stolpen eller ribban, säger Magnus Pollack och ler.

I stället för bortakvittering satte Johan Ödmar läckert 7–5 med en chip ur dålig vinkel.

– Jätteskönt med tre poäng. Men nu vill jag ha mer normala matcher framöver, säger Johan Libäck.

Mål, Lockerud: Pontus Karlsson 3, Alexander Lindahl, Gustav Jonsson, Fredrik Hermansson och Johan Ödmar.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.