Dubbla fighter för MT-laget

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Mariestad Bois Ella Svensson, röd nummer tio, i närkamp med en spelare i Falköping.
Foto: PRIVAT
Säsongen närmar sig sitt slut för MT-laget.
I helgen spelade Mariestads Bois F12 två matcher med skiftande resultat.

Det enda Boislaget, lag röd, åkte till Falköping för att försöka få poäng med sig. Det gick fint och resultatet skrevs till 5–1.

– Vi började matchen som det starkaste laget. Redan efter fem minuter gjorde Eliza Sallova ett snyggt inkast till Alice Bolin som nätade, berättar ledaren Therese Eriksson.

Bois spelade stabilt perioden ut, men fick ingen utdelning på avsluten.

Andra perioden blev mållös och det var ett jämnare spel som syntes. Båda laget hade fina målchanser, men både försvaret och målvakten Izabell Flodin i Bois spelade bra.

– I tredje gjorde vi ett snabbt mål återigen av Alice Bolin. Det var ett snyggt skott på långt håll.

Falköping reducerade därefter genom ett långskott. Bois återtog spelet och satte ytterligare tre mål. Ella Svensson satte först ett mål på en retur, därefter ett skott utifrån som gick på en Falköpingsspelare och in. Alice Bolin punkterade matchen till 5–1 genom att dribbla av försvaret och skjuta.

Kylig match

Bois lag vit åkte till Tidaholm för att möta Goif på lördagsförmiddagen.

Det blev en svår match, som inte började bra för Bois genom snabbt mål från Tidaholm. Resterande del fortsatte med fördel hemmalaget, som ledde med 4–0.

– I andra och tredje perioden ryckte vi upp oss och jämnade ut matchen med tre mål (Zoe Hoglund 2, Linnea Björk 1). Men tyvärr fick vi inte mer medvind utan matchen slutade 6–3 till Tidaholm, rapporterar Jonna Hoglund.

Hoglund fortsätter:

– Som vanligt stod vi för ett fint passningsspel, men Tidaholm var tuffa och där hade vi lite svårt att stå emot. Samtidigt var turen inte med oss då vi hade en del avslut på mål, men inte fick till det. Det tuffa spelet och förlusten tog hårt på tjejerna, men nu får vi ladda om en vecka och göra bättre ifrån oss till helgens match.

Bois lag vit fick en tuff bortamatch mot Tidaholm.
Foto: PRIVAT
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.