Duo säkrade vinsten i Swecup

Cykling
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Isak Pakkanen i spåret.
Foto: PRIVAT
Det fanns en förhoppning om en total seger i Swecup XCO för Mariestadcyklistens veteraner Anna Svantesson och Fredrik Funk.

Vid IF Hallbys Swecup två deltävlingar i lördags och söndags säkrade de båda vinsten i totalcupen.

Duon tävlade i hemmatävlingen vid Leksberg-Lekevi under föregående helg och höll i formen för att ta hem vinsten.

Anna Svantesson i D40.
Foto: Peter Gustafsson, arkiv

Anna Svantesson gjorde som tidigare under säsongen i D40-klassen. Det vill säga nötte ner motståndet under lördagen. Hon gick i mål 45 sekunder före tvåan.

I det avslutande loppet i Huskvarna startade hon på ett lite försiktigt sätt, men satte sedan full fart och tog hem tävlingen.

Fredrik Funk i H30 visade sig även på fint åkhumör under lördagen. Han fick slita hårt och in på upploppet vann han en spurtduell med en sekund.

I söndags kom han tvåa i Hallbys race. Efter en jobbig körning kämpade han sig i mål och blev totalsegrare i cupen.

Fredrik Funk från Mariestadcyklisten vinnare i H30.
Foto: Peter Gustafsson, ARKIV

Mariestadcyklisten hade även några yngre deltagare på startlinjen.

I nybörjarklasserna körde Ludvig Funk och Lizzie Pakkanen och placerade sig mycket bra på lördagen. Edvin Funk körde in på en fin tionde plats i P 9-10 klassen. Tim Pakkanen startade i klassen P 13-14, men fick bryta på grund av sjukdom.

Isak Pakkanen i klassen P 15-16 körde upp sig i startfältet på ett mycket bra sätt efter att ha kommit ut näst sist från starten på grund av en startkrasch. Han placerade sig på 26 plats av de 41 startande.

Den andra dagen kämpade Mariestadsgänget åter bra. Isak Pakkanen svarade för en fin uppkörning från sista plats till en 18:e i P15-16.

– Mycket kul att se framtidens cyklister kämpa på så bra, rapporterar Eive Pakkanen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.