Parkeringsproblem i Mariestads centrum

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Björn Larsson Ask/SvD/TT

Snart finns inga tomma lokaler för affärer i Mariestads centrum och parkeringsproblemen bara ökar. Naturligtvis, då man planerar att ta bort hälften av parkeringsplatserna kring Nya Torget för att det skall se snyggare ut och plats för ytterligare en servering. Sedan bygger man hus på Bantorget och har byggvaror och redskap på alla parkeringar, nästan, mot järnvägen.

På Östra Järnvägsgatan och i Stadsparken ofta fullt, liksom på Hamnplan, Trädgårdens skola och Gamla torget. Kanske dags för ett parkeringshus, men var? Kanske på tomten bakom Tingshuset, men nog för litet, men på gamla Sjöstedts handelsträdgård eller vid Karlsrogatan, kanske där fallfärdiga hus finns nära Rafo.

Kanske borde man lära sig av varuhusen, som har parkeringar utanför dörren, men invånarna kommer i andra hand i den här kommunen. Kanske inte så konstigt att inte invånarantalet ökar?

Ilsken skattebetalare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.