Syns sällan i fält men skriver snabbt - Lisa Bring är MT:s nya reporter

Arbete
PUBLICERAD:
Lisa Bring är ny medarbetare på Mariestads-Tidningen hon är digital reporter vid snabbhetsdesken.
Foto: Charlotte Ferneman
En av 23 nya journalister i NWT Gruppen har nu kommit på plats. Lisa Bring ska få Mariestads-Tidningen att bli mer synlig på webben och i sociala medier.
– Jag gillar att testa nya saker, säger journalisten som närmast kommer från Skövde nyheter.

Hennes arbetstitel är digital reporter till snabbhetsdesken. Vad jobbet innebär mer konkret kan nyanställda Lisa Bring förklara bäst själv:

– Jag kommer att skriva mycket om olyckor och blåljus men inte vara så mycket ute på fältet, säger journalisten som under torsdagen gjorde entré på Mariestads-Tidningen.

Vid sidan av att sköta flödet och digital publicering ingår även uppdraget att ta hand om tidningens sociala medier i den nya tjänsten.

– I snart tio år har jag varit på Skövde nyheter och Skaraborgs läns tidning. Det har varit bra, men jag tyckte att det var dags att testa någonting nytt. Nyanställningar och nysatsningar i denna bransch är unika och det är kul att vara en del av dem.

Lokal förankring

Lisa Bring kommer ursprungligen från Hjo. Att hennes yrkesval ser ut som den gör är en nära släkting skyldig till.

– När min mamma pluggade till lärare jobbade hon extra på Hjo tidning. När jag var 17 år provade jag på att jobba på tidningen och fastnade för yrket.

Det blev studier i Jönköping innan anställningen med Skövde och Skara som arbetsplatser.

– Jag har alltid tyckt om att skriva. När kameran behövdes i jobbet blev jag intresserad av fotografering. Jag gillar att testa på nya saker, säger Lisa Bring och fortsätter:

– Under tiden jag har jobbat har jag varit med om stor utveckling. Först var det bara papperstidningen som gällde och nu blir det mer webb.

Privat blir det inte så mycket sociala medier, hellre spenderar Lisa Bring tiden med att odla, läsa böcker eller sy och måla. Även promenader i skogen utanför Väring där hon har hittat hem är ett nöje.

Till sist, är du släkt med MT-medarbetaren Malin Bring?

– Nej det är jag inte. Men jag har fått frågan många gånger.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.