Vänergymnasiet kan bli Årets transportskola - en av sju nominerade

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Vänergymnasiet i Mariestad är en av sju gymnasieskolor som är nominerade till Årets transportskola av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd.
Vänergymnasiet kan bli Årets transportskola och är en av sju nominerade. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Foto: Charlotte Ferneman

Det är sjunde gången som Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA) delar ut utmärkelsen Årets transportskola. Ett pris om TYA delar ut för att uppmuntra utbildningarna att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare.

Skolorna som är nominerade ser TYA som förebilder när det gäller att utbilda unga till att bli anställningsbara och säkra inom yrket. Vinnaren utses den 6 oktober på konferensen Transportkompetens.

– Pandemin har inneburit en stor utmaning för alla skolor och det är extra roligt att konstatera att skolorna har gett hundra procent för att stötta alla elever, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA, i ett pressmeddelande.

En av sju finalskolor är Vänergymnasiet i Mariestad. Skolorna som konkurrerar om priset är Presterudgymnasiet i Kristinehamn, Uddevalla gymnasieskola, Vreta utbildningscentrum i Vreta kloster, SG Södra Viken i Sunne, Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå samt Jämtlands gymnasium i Östersund.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.