Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen kräver Café Holmen på ett års hyra

Publicerad:
Kommunen kräver Café Holmen på ett års retroaktiv hyra.
Kommunen kräver Café Holmen på ett års retroaktiv hyra. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Nyligen upptäcktes att Café Holmen inte betalat hyra sedan december 2019. Nu har kommunen fakturerat företaget retroaktivt. Caféet krävs på totalt 120 000 kronor.

I april 2020 tog Mariestads kommun över ansvaret som hyresvärd på Karlsholme folkets park. Men det dröjde över ett år innan man började skicka ut hyresavier till Café Holmen.

I augusti avslöjade MT att företaget inte hade betalat hyra på 1,5 år. Varför det blev så är oklart. Efter att lokalerna renoverades förra sommaren skulle ett nytt avtal med caféet förhandlas fram, men så skedde aldrig.

Nu har kommunen agerat. Företaget faktureras retroaktivt för hyra från och med augusti 2020. Totalt är det omkring 120 000 kronor som kommunen vill ha.

Nytt avtal

Ola Ohlsson, som driver Café Holmen, har dock inte sett några fakturor och kan därför inte uttala sig.

Han konstaterar också att renoveringen inte är helt slutförd. Det bekräftas av personal från kommunens fastighetsförvaltning som har varit på plats och inspekterat lokalerna. En del åtgärder återstår och nu pågår diskussioner om vilken part som ska ta ansvar för att det arbetet blir klart.

En annan fråga är vilken hyresnivå som matchar lokalernas höjda standard. Kommunen anser att hyran ska höjas och vill omförhandla kontraktet så snart som möjligt.

Café Holmen har inte betalat hyra på 19 månader – kommunen glömde skicka faktura

Artikeltaggar

Café HolmenKarlsholmeMariestads kommunSamhälle

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.