Kändiskomikern till Skövde: ”Ser fram emot räkhästen”

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Per Andersson är en av Sveriges mest berömda komiker. I december åker han ut på en landsomfattande turné, med totalt 55 föreställningar på elva månader.
Den 14 oktober 2022 gör han stopp vid Kulturhuset i Skövde.

Per Andersson är för många mest känd som en av frontfigurerna i det prisbelönta humorkollektivet Grotesco. I år har han även synts i rutan som programledare för underhållningsprogrammet Melodifestivalen.

Nu ska kändiskomikern ut på en landsomfattande turné. Från december 2021 till november 2022 kommer Andersson göra totalt 55 föreställningar – med stopp i Skövde den 14 oktober 2022.

Vad Per Andersson döpt föreställningen till? Räkhäst.

– Räkhäst är en enmansrevy i min hjärna. Jag hittade en lapp som jag hade skrivit när jag var 10 år, och på den stod det just ”Räkhäst”. Jag har ingen aning om vad det kom ifrån eller vad jag tänkte, men jag gillade ordet, säger Per Andersson.

Han fortsätter:

– Nu ser jag fram emot att rida ut på räkhästen med sketcher, musik och vilda infall och utforska vad ordet betyder. Att få göra det tillsammans med människor i hela Sverige känns superroligt.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.