Hoppa till huvudinnehållet

Karlsson avslutade med pallplats

Publicerad:
Jimmy Karlsson fick glädjas över en tredjeplats.
Jimmy Karlsson fick glädjas över en tredjeplats. Foto: PRIVAT

Jimmy Karlsson körde till sig en pallplats i helgens final av Sprintcupen i crosskart.

– Kul att avsluta säsongen på ett bra sätt, kommenterar han.

Karlstad var platsen för avgörandet av Sprintcupen 2021. Färeds-bon Jimmy Karlsson, tävlandes för Götene MK, har tidigare haft framgångar i serien med en total tredjeplats 2019 och en andraplats 2017, men då i en lägre klass. Nu gjorde han ett inhopp i finalen av årets upplaga.

– Det är alltid kul att köra på tid. Det är ingen trafik och bara att ge allt man har. Då de flesta av mina konkurrenter körde en vanlig tävling på samma bana dagen innan trodde jag inte vi skulle kunna utmana som vi gjorde, säger Karlsson.

Tävlingen avgjordes under tre omgångar. Karlsson satte en fjärdetid i första omgången och lyckades under andra omgången köra upp sig en till en tredjeplats.

I sista omgången förbättrade han sig två sekunder och kunde säkra en pallplats, endast två tiondelar från en andraplats. Tävlingen var årets sista.

– Vi har varit snabba och framförallt väldigt konsekventa i år, inte ett enda stopp på banan med tekniska problem eller liknande. Nu får vi se vad hösten har att erbjuda, det blir nog ingen mer crosskart körning i år, avslutar Karlsson.

Artikeltaggar

CrosskartJimmy Karlsson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.