Ekeroth Clausson invald i förbundsstyrelse

Nyheter
PUBLICERAD:
I helgen blev Ida Ekeroth Clausson invald i S-kvinnors förbundsstyrelse.
Foto: Charlotte Ferneman, Arkivbild
Ida Ekeroth Clausson från Mariestad har fått ett viktigt uppdrag. I helgen blev hon invald i S-kvinnors förbundsstyrelse.
”Jag är stolt, glad och ödmjuk” förklarar Ida i ett inlägg på sociala medier.

Kongressen är S-kvinnors högsta beslutande organ som vartannat år samlar 100 ombud från hela landet. Kongressen väljer förbundsordförande, förbundssekreterare och styrelse, samt beslutar om politiska ställningstaganden.

Det var under lördagen 30-åringen från Mariestad valdes till förtroendeuppdraget.

”Jag känner mig stolt, glad och ödmjuk inför det fina förtroendet att bli invald som ledamot i S-kvinnors förbundsstyrelsen. Jag ser fram emot kommande arbete och att tillsammans med andra S-kvinnor driva på för ett jämställt och jämlikt Sverige.”

Ny ordförande

Annika Strandhäll valdes till ny förbundsordförande och strax därefter valdes Nina Unesi av en lika enhällig kongress till S-kvinnors förbundssekreterare.

Kongressen 2021 var planerad att hållas 20-22 augusti i Borlänge. På grund av pandemin flyttades kongressen fram och genomförs på Galaxen i Borlänge 1-3 oktober.

Bland de motioner behandlas på kongressen finns flera av S-kvinnors stora stridsfrågor – att stoppa mäns våld mot kvinnor, kampen mot exploatering och handel med kvinnors och barns kroppar, jämställda villkor i arbetslivet och kvinnors hälsa.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.