Flera i topp i Västgötacupen

Cykling
PUBLICERAD:
Fredrik Funk gjorde som vanligt och vann sin klass i Västgötacupen.
Foto: PRIVAT
Mariestadcyklisten körde nästa sista deltävlingen i Västgötacupen på Vista MTB:s böljande banor i Kaxholmens skogar i Småland.

Ludvig Funk i klassen för nybörjare 7-8 år och Olle Pakkanen i ungdom sport cyklade finfint och drog ifrån de övriga i sina klasser. Viggo Sigurd gjorde även han en jättebra insats i nybörjarklassen.

Ludvig Funk sprintade in en placering i toppen.

Edvin Funk fick en lite sämre start i P9-10, men klättrade till en 18:e plats efter en stark upphämtning. Vincent Severinkangas körde till sig en 21:e plats i P11-12.

Isak Pakkanen fick till en riktigt bra start i P15-16 och krigade om topp tio. Efter en vurpa var dock benen något stumma, men han kom på en elfte plats.

Cupvinnaren Fredrik Funk H30 fick åter ställa sig högst på prispallen efter ett riktigt bra lopp. Eive Pakkanen cyklade sig trött i herrarnas motionsklass och blev fyra.

Kommande helg väntar sista MTB-tävlingen för denna säsong i Ulricehamn.

Isak Pakkanen slet på i P15-16-klassen.
Foto: PRIVAT
Olle Pakkanen, Mariestadcyklisten.
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.