Hoppa till huvudinnehållet

Niornas slutbetyg på Centralskolan opåverkade av pandemin

Publicerad:

Fjärrundervisning och pandemi har påverkat skolan på flera sätt, som MT skrev om i gårdagens tidning. Slutbetygen i årskurs 9 har dock hamnat på ungefär samma nivå som året innan. Det gäller både lokalt och nationellt.

I våras gick 29 elever ut nionde klass på Centralskolan utan godkända betyg i något eller flera av ämnena svenska, matematik, engelska och svenska som andra språk. Det motsvarar 29 procent av samtliga elever i nian.

Året innan var andelen underkända 30 procent.

Av de 29 som inte nådde målen vårterminen 2021 var 14 nyanlända, 6 gick i en liten undervisningsgrupp och 3 kom inte till skolan alls.

Så har pandemin påverkat betygen i nian

Artikeltaggar

CentralskolanSkola och utbildningTörebodaTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.