Sebastian Tadros, 24 – bland de mäktigaste på Youtube och Instagram

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Sebastian Tadros, influencer, Youtuber, dj, artist och låtskrivare, är en av de mäktigaste i Sverige på Youtube. I årets maktbarometer hamnar Mariestadssonen på 14:e plats.
Sebastian Tadros från Mariestad är 14:e mäktigast på Youtube enligt Medieakademins maktbarometer. Han är också med bland de 100 mäktigaste på Instagram.
Foto: Jennie Hilli Sjöqvist

Förra året hamnade Sebastian Tadros på fjärde plats i maktbarometern för Youtube och var alltså en av de mäktigaste i Sverige där. I år hamnade han på 14:e plats, några placeringar före Bianca Ingrosso. Mäktigast på Youtube är Therése Lindgren följt av Jocke och Jonna Lundell.

Maktbarometern publicerades i veckan av Medieakademin, som sammanställer vilka svenska konton som haft störst framgång på sociala medier. Där räknas Youtube, Twitter, Facebook och Instagram in.

Sebastian Tadros hamnade i år på plats 33 bland årets makthavare, där total räckvidd och engagemang på sociala medier sammanställs. Plats 33 är 20 placeringar lägre jämfört med 2020.

Men Tadros är ändå före Kungahuset, Polisen, Zlatan Ibrahimovic och Folkhälsomyndigheten. Enligt listan är han till och med mäktigare än Stefan Löfven. Årets lista toppas av Jocke och Jonna Lundell, följt av Therese Lindgren och humortrion JLC.

Mariestadssonen hör också till de mäktigaste på Instagram, där är han på plats 97 av 100.

Grannen Måns och Sebastian Tadros när MT träffade dem förra julen. Då hade de gjort en jullåt, som hittills har fått 1,3 miljoner visningar på Youtube.
Foto: Anna Fröjd

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.