Drygt 81 000 kronor skramlades ihop till Världens barn-insamlingen

Publicerad:
Ingemar Lans i samspråk med Conny Karlsson under Kultur- och skördefesten. Foto: Arkivbild

Radiohjälpens insamling för Världens barn har samlat in 81 421 kronor från Mariestadsborna.

– Det känns väldigt bra, konstaterar Ingemar Lans i Svenska kyrkan.

Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 13 civilsamhällesorganisationer, SVT och Sveriges Radio P4.

Kampanjen pågår hela året med kulmen i september/oktober. För drygt en vecka sedan hade det samlats in närmare 45 miljoner.

Många givmilda medborgare

I Mariestad har insamlingen summerats och resultatet för insamlingen blev 81 421 kronor - även om summan kan komma att höjas lite med tanken på de direktinbetalningar som gjorts till Radiohjälpen, vilket märkts med kommunkod.

– Framförallt fick vi in många bidrag under Kultur- och skördefesten, då var det riktigt pådrag, säger Ingemar Lans.

Ingela Skarin, Röda korset, var en av flera som stod med insamlingsbössor på stan.
Ingela Skarin, Röda korset, var en av flera som stod med insamlingsbössor på stan. Foto: Arkivbild

I Mariestad har det samlats in pengar via Equmeniakyrkan , Rädda barnen, Svenska Afghanistankommittén, Röda korset, Svenska kyrkan, samt Kyrkornas Secondhand, där flera kyrkor samarbetar.

Årets resultat var betydligt bättre än under pandemiåret 2020 då det samlades in 27 821 kronor, men långt ifrån 2019 då summan blev 172 013 kronor.

– 2019 var speciellt eftersom det kom in en anonym gåva på 50 000 kronor, samt det var insamling i samband med EU-valet i maj, vilket drog in 15 000 kronor, förklarar Ingemar Lans

Artikeltaggar

MariestadNyheterVärldens Barn

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare