Polisronden: Flera stölder av elsparkcyklar

Nyheter
PUBLICERAD:
Natten mot söndagen stals en elsparkcykel som var parkerad utanför Hjortens krog på Nygatan. Ägaren hade lämnat den under en timme och då höll sig tjuven och stal fordonet som var värt 4 000 kronor.
Foto: Geir Olsen

En annan elsparkcykel, värd 3 700 kronor, stals under måndagen när den var parkerad och låst utanför Prismaskolan på Västra vägen.

Elcykel stals från förråd. En elcykel av märket Orion, tillhörande en kvinna och värd 8 000 kronor, stals från ett cykelförråd vid Mariestads sjukhus. Det stals även cykelhjälm och regnkappa. Förrådet var låst med kodlås som någon vekar ha kommit över.

Radioantenn rycktes bort. På Förrådsgatan ska det mellan 24 och 30 september ha ryckts bort en radioantenn från biltaket från ett av Sotargruppens fordon. Antennen var värd 2 000 kronor.

Batteristöld i Lugnås. Fyra batterier stals mellan måndag och tisdag i samband med ett inbrott i en "Telekombod" tillhörande Telenor i Lugnås. Tjuvarna stal fyra batterier värda sammanlagt 7 000 kronor. Tjuvarna bröt upp dörren för att komma åt godset.

Misstänkt grov olovlig körning. 14.40 i måndags stoppades en bilförare av polisen på länsväg 200 mellan Töreboda och Fägre. Den 27-årige mannen misstänks för grov olovlig körning.

Misstänkt för ringa stöld. Vid 15.20 på måndagen såg en butikskontrollant vid Coop på Kyrkogatan i Töreboda hur en person stal varor. Den 44-åriga personen misstänks för ringa stöld.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.