Hoppa till huvudinnehållet

Sportpanelen siar om Bois säsong och VM-kvalet i fotboll

Publicerad:
Hur går det egentligen för Mariestad Bois i år? Sportpanelen siar om årets hockeyettan.
Hur går det egentligen för Mariestad Bois i år? Sportpanelen siar om årets hockeyettan. Foto: Simon Svensson-Parenti

Jakten på hockeyallsvenskan har startat för Mariestad Bois.

Sportpanelen tittar i spåkulan för att se hur långt det faktiskt kommer att bära för Bois.

Dessutom sias det om Sveriges VM-kvalspel i fotboll.

Mariestad Bois har precis inlett jakten på Hockeyallsvenskan. Titta i din spåkula, hur går det för Bois den här säsongen?

Filip Thörnqvist, klubbikon i Mariestad Bois hockey och numer fotbollsspelare i IFK Mariestad.
Filip Thörnqvist, klubbikon i Mariestad Bois hockey och numer fotbollsspelare i IFK Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

Filip Thörnqvist:

– Mariestad är i år favorittippade att nå en kvalserie, vilket är helt rätt. Utmaningen för Bois i år blir att inte titta för långt fram när det, i hockeysverige, snackas om att det mycket väl kan vara Mariestads år. Allettan blir betydligt tuffare i år med 27 matcher istället för 18 och det måste man vara förberedd på.

– Man har sagt att man vill ta ett kliv från förra säsongen, och värvat för det också. Med tanke på att det var kvalserien förra säsongen så tolkar jag att målet är en allsvensk plats. Givetvis tror jag på ett avancemang i ett fullsatt Mariehus arena!

VM-medaljör och klubbikon i Sportpanelen: ”En rolig utmaning”

Camilla Andersson:

– Jag hoppas att det kommer gå vägen för Bois i år. Med tanke på fjolårets säsong och slutspel bevisade de för många vad de kan prestera när alla är på topp. I år tror jag att, om alla får hålla sig hela och fräscha, de kan nå ytterligare en nivå.

– Dock, i min spåkula, tycks jag se att vägen dit inte är spikrak. Inte förrän Allettan drar igång kommer Bois visa vad de verkligen går för.

Simon Svensson-Parenti:

– Svårt att sia om. Vägen till Hockeyallsvenskan är längre än någonsin och förutom Bois finns det 39 andra lag som alla gör upp om en enda plats. Kvalserien ifjol, och kan Appelgren och gänget spinna vidare på den våren kan det bära långt även nu. Dessutom har man kryddat med spännande spetsspelare.

– Spåkulan säger: kvalserien i år igen. Väl där gäller det att både toppa formen och hålla sig skadefria. Kan man pricka in båda de kriterierna kan det mycket väl bli allsvensk hockey i Mariehus arena nästa säsong.

Ludvig Augustinsson och Alexander Isak ska försöka ta revansch på Grekland.
Ludvig Augustinsson och Alexander Isak ska försöka ta revansch på Grekland. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sveriges herrar är mitt uppe i VM-kvalspelet i fotboll, och möter ikväll Grekland. Hur går det mot grekerna? Och hur slutar kvalspelet för Sveriges del?

Filip Thörnqvist:

– Sveriges väg mot VM såg oerhört bra ut efter bragden hemma mot Spanien. Några dagar senare var den bragden glömd när man förlorade nere i Grekland. Man kommer dock ta revansch mot Grekland då man vinner komfortabelt ikväll med 2-0.

– Jag tror att Sverige tar full pott i matcherna man har innan man reser ner till Spanien för att kriga till sig ett oavgjort resultat. Så med det sagt är jag övertygad om att Sverige får uppleva en VM-feber vintertid, och att många arbetsgivare kommer få ta emot ansökningar om föräldraledighet.

SM- och VM-guldmedaljören i bandy, Camilla Andersson, följer nu sporten från sidan.
SM- och VM-guldmedaljören i bandy, Camilla Andersson, följer nu sporten från sidan. Foto: Peter Gustafsson

Camilla Andersson:

– Jag tycker det ser lovande ut för Sverige, de ligger tvåa just nu. Grekland ligger trea och kommer nog försöka vinna till vilket pris som helst. Av den anledningen och pressen tror jag att Sverige kommer hålla tillbaka trycket och dra det längsta strået, men det kommer sitta långt inne.

– Jag tror på en målsnål match och att Sverige vinner med 2-1. Om Sverige sedan vinner gruppen törs jag inte svara på, men jag hoppas att de ska gå vidare från kvalet som antingen etta eller tvåa. Det skulle vara roligt med ett VM igen, jag tror många fans längtar efter det.

Simon Svensson-Parenti:

– Grekland är luriga, där dagsformen varierar väldigt mycket. Jag tror Sverige får revansch efter förlusten i Aten. 2-0 blir det till slut. Sen åker man till Georgien och krigar sig till tre poäng innan Spanien väntar nere i Sevilla i vad som ser ut att bli en direkt avgörande match.

– Kan blixten slå ner en andra gång? Om min spåkula stämmer så kommer oavgjort räcka för svenskt direktavancemang till VM, men Spanien blir för svåra och vinner. Sverige blir grupptvåa och får ge sig in i ett ångestladdat kvalspel. Där kan allt hända.

Artikeltaggar

ÅsikterCamilla AnderssonFilip ThörnqvistSportpanelen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.