Ekeroth Claussons till S-kongressen – med och väljer ny partiordförande

Politik
PUBLICERAD:
På Socialdemokraternas partikongress den 3-7 november ska en ny partiordförande väljas. Då är Sebastian och Ida Ekeroth Clausson på plats för att representera Norra Skaraborg.
Mariestadspolitikerna Ida och Sebastian Ekeroth Clausson (S) är två av elva ombud från Skaraborg som är med på Socialdemokraternas partikongress.
Foto: Charlotte Ferneman

Ida Ekeroth Clausson (S) och Sebastian Ekeroth Clausson (S) representerar Mariestad och Skaraborg på Socialdemokraternas partikongress. Totalt samlas 350 socialdemokratiska ombud från hela landet och elva från Skaraborg.

På partikongressen sätts riktningen för Socialdemokraternas politik de kommande åren och motioner och förslag från medlemmarna ska behandlas. På denna kongress ska även ny partiordförande väljas. Alla 26 partiledare har nominerat Magdalena Andersson (S), nuvarande finansminister.

– Det är min fjärde kongress som ombud och det är lika roligt varje gång att se hur bra medlemsdemokratin fungerar i Socialdemokraterna. På kongressen bevakar jag främst utrikes- och säkerhetsfrågor, men jag ser självklart också fram emot att välja Magdalena Andersson som ny partiordförande, säger Ida Ekeroth Clausson, i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt hedrande att bli vald av partimedlemmarna i norra Skaraborg och få representera dem på partikongressen. Särskilt när det är en så viktig kongress där vi både ska anta politiska riktlinjer och välja en ny partiordförande. Jag har störst fokus på utbildnings- och kulturfrågorna och ser fram emot de debatterna. Förhoppningsvis tar vi ett tydligt beslut om att vi vill se ett vinstförbud i skolan, säger Sebastian Ekeroth Clausson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.