Polisronden: Eldade på taket, men upptäcktes i tid

Brott & blåljus
PUBLICERAD:

Eldade på tak. Vid niotiden på onsdagsmorgonen sågs en yngling elda på ett gräsbeklätt tak vid en av byggnaderna nära Vadsbogymnasiet. Vid upptäckte sprang han från platsen, men blev filmad och elden spred sig aldrig. Personen var mellan 15 och 20 år gammal, iklädd svart jacka och luvtröja. De båda 1700-talshusen i Alhagen är Böckersbodastugan och Kajsas stuga (den mindre). De anses kulturhistoriskt värdefulla och är k-märkta.

Inbrott i källarförråd. På Bergsgatan har det varit inbrott i ett källarförråd, vilket var tredje gången på kort tid. Det ska ha skett mellan 8 och 12 oktober. Vad som stals vid inbrottet är oklart. Nya dörrar ha installerats vid förrådet, men det hjälpte inte att hålla borta tjuvarna.

Dieselstöld. I Ryssatorp har det varit inbrott i en lada de senaste månader och det stals 40-50 liter diesel från en traktor. I samband med inbrottet har det gjorts en del åverkan. Ett par tomma dieseldunkar har hittats under en gran.

Klotter vid kyrkan. Vid Utby kyrka ska det den senaste veckan ha klottrats med sprayfärg i guld.

Lurad vid affär. En boende i Björsäter har polisanmält att han betalat 5 100 kronor för en USA-front till en 740. Han har dock inte fått någon leverans av godset och polisanmält säljaren för misstänkt bedrägeri.

Misstänkt hot mot tjänsteman. Vid 18-tiden i tisdags ska en ur personalen på Ica Oxen ha blivit hotad av en besökare. Den misstänkta kvinnan i 40-årsåldern hotade att slå den anställde samt uttalade följande "Något kommer att hända dig"

Garageinbrott. Mellan 12 och 13 oktober var det inbrott i ett garage i Björsäter, vilket innebar en skada på dörren. Hänglåset bröts upp och vid platsen hittades en kofot lämnad, samt en påse med verktyg.

Repade bil. Den 12 oktober vid 21.30-tiden ska ungdomar ha varit i farten på Strandvägen. En bil fick nio långa repor och det lossades en mutter på ett bakhjul.

Stöld i omklädningsrum. Vid Vadsbogymnasiet stals det under onsdagen en jacka värd 1 700 kronor från ett omklädningsrum. Den tillhörde en 16-åring.

Inbrott i sommarstuga. Från en sommarstuga i Mariestadstrakten har det stulits en rad gods sedan ett fönster öppnats. Det handlar om skruvdragare, husgeråd, verktyg och en kikare. Totalt godsvärde på det stulna uppskattas till 2 100 kronor.

Kolliderade med älg. I torsdags kolliderade en bilförare från Helsingborg med en älg på riksväg 26. Det är mycket vilt som rör sig ute på vägarna just nu. Älgjakten pågår och oktobermörkret kommer tidigt på kvällarna.

Förgripelse mot tjänsteman. I tisdags ska en ur personalen vid Socialkontoret i Töreboda ha blivit hotad av en 43-årig Törebodabo. Den hotfulle mannen hade en otrevlig ton vid samtalet och påstod att han visste var den anställde bor.

Bedrägerianmälan. Mellan 20 augusti och 12 oktober ska det ha dragits pengar från en Mariestadsbos bankkonto. Det handlade om två noteringar på vardera 2 625 kronor.

Lurad på 13 000 kronor. En målsägande har polisanmält ett bedrägeri efter att han försökt sälja en bil på Blocket. Han blev kontaktad av en dansk som ville köpa bilen men skulle då vara tvingad att betala 6 800 kronor för fraktavgift, skatt på 6 200 kronor och av avgift för ägarbyte på 5 000 kronor – pengar som han skulle få tillbaka. Mariestadsbon betalade 13 000 kronor av summan, men kom sedan underfund med att han höll på att bli lurad.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.