Hoppa till huvudinnehållet

Berit berättar: så var det att åka med transsibiriska järnvägen

Publicerad:
Berit Abrahamsson, Brommöbo och fotograf, ska på söndag hålla ett föredrag inklusive bildvisning i Torsö bygdegård. Arkivbild.
Berit Abrahamsson, Brommöbo och fotograf, ska på söndag hålla ett föredrag inklusive bildvisning i Torsö bygdegård. Arkivbild. Foto: Charlotte Ferneman

Berit Abrahamsson, Brommöbo och fotograf, ska på söndag hålla ett föredrag inklusive bildvisning i Torsö bygdegård.

– Jag ska prata om min resa med transsibiriska järnvägen där jag åkte från Moskva till Beijing genom Mongoliet. Dels kommer jag att berätta om hur man reser och dels om hur det var att åka tåg. Vi reste inte ihop med andra turister utan var i en vagn med 53 sovplatser, det var som ett logement på räls.

Har du många bilder från resan?

– Ja, det har jag men jag vet inte hur många det blev. Jag ska visa en hel del av dem. Tågresan i sig tar en vecka men vi tog en månad på oss och gjorde många stopp längs vägen. På så sätt har jag många upplevelser och möten att berätta om.

När gjorde du denna resa?

– Det har gått några år, men inte mer än tio år sedan.

Hur känns det att berätta om detta äventyr?

– Det är länge sedan men ganska snart efter att jag kom hem visade jag faktiskt upp bilder och berättade om resan i större och mindre sammanhang. Att nu göra det igen, gör att jag upplever resan en gång till. Det är härligt, särskilt med tanke på att vi inte har kunnat resa på länge nu.

Vilka fler deltar på berättarkvällen?

– Jag ska hålla på i en timme, sedan blir det kaffe och därefter väntar musikunderhållning av Madeleine Ramberg som ackompanjeras av Anders Ramberg.

– Jag tycker att det är ett väldigt trevligt initiativ av Torsö bygdegårdsförening.

Artikeltaggar

BrommöFöreläsningFotograferingKinaMongolietMusikNöje/KulturResorRysslandTorsö

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.