Ny tjänst i kommunen… platsmarknadsförare!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Charlotte Ferneman

Hade någon sagt detta till mig hade jag trott att personen skämtade men eftersom denna tjänst finns som annons hos arbetsförmedlingen så är det ju sant.

De styrande politikerna har inte lyckats, med egna idéer och beslut, att få invånarantalet att stiga, så nu tänker Mariestads kommun betala en person för att få folk att flytta hit, så sorgligt…

Läser i annonsen...

”Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.”

Är det någon mer invånare/kommunanställd än jag som inte känner igen sig i denna beskrivning?

Tänk om det faktiskt var så i Mariestad, så som det står i texten i annonsen. Invånarna skulle då själva tala om för alla de träffade hur bra Mariestad är och skryta med att skola, vård och omsorg fungerar så bra som det bara kan bli!

Invånarna skulle tala om för alla de träffade att de styrande politikerna här lyssnar på dem och gör allt för att de ska trivas och må bra på sina jobb.

Invånarna skulle med glädje tala om för utomstående att det är den bästa kommunen att bo och arbeta i och att de inte skulle ångra sig om de flyttade hit.

Det skulle dessutom inte kosta kommunen en enda krona att få all denna marknadsföring, invånarna skulle göra det helt gratis och med glädje!

Verkligheten är ju en annan sak, vi har styrande politiker som inte bryr sig så mycket om invånarna utan prioriterar näringsliv, egna företagare och äganderätt. Det visar sig även i platsannonsen där man kan läsa...

”Självständigt tar du initiativ till nya aktiviteter i dialog med de kommunala bolagen samt med de lokala företagen och invånarna”.

...att vi som redan bor här är de sista som får vara med i listan, säger väl en del om prioriteringen.

Ett par andra exempel…

-Det ska byggas och förtätas överallt, även i områden som invånarna använder för återhämtning och rekreation. Det viktigaste är att ägare och företagare får som de vill.

-Ishockey stöttas med alla medel så de kan spela i en hög liga och spelare importeras från när och fjärran medans många ungdomar som spelat här sen de var små får veta att de är värdelösa, blir petade och platsar inte laget.

-Taxorna för tillsyn av företagens verksamheter hålls nere och ”subventioneras” med skattepengar. Varför ska t.ex. avgiften för att få handla med tobaksprodukter vara lägre här än i andra kommuner?

Listan kan göras lång, kanske dags för maktbyte, det är val snart igen…

Trött på Alliansen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.