Rötterna är bruna

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bäste Farbror Blågrön (MT 14/10) , om du läser på lite om SD så kommer du att märka att Gustav Ekström som en av grundarna hette var frivillig i Waffen SS under andra världskriget och svor trohetseden till Adolf Hitler. När Jimmie Åkesson gick från Moderaterna till SD 1994 så var SD ett uttalat Nazistparti.

Jag tror själv inte att alla som röstar på SD är Nazister men om deras väljare gjorde sig omaket att ta reda på partiets rötter så skulle förmodligen fler dra öronen åt sig.

Dessutom så verkar de förtroendevalda i SD ha väldigt svårt att hålla inne med sina åsikter vilket medför att partiet måste sparka funktionärer ständigt och jämt för att ha en chans att hålla fasaden fri från den bruna färgen.

Sverigevän på riktigt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.