Dubbla kostnaden och ingen simhall

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Henrik Holmberg / TT

Den gröna hallen vid Gullmovallen fick väldigt mycket beröm vid fullmäktige senast. Det vara bara Hans-G Larsson som ville ställa några frågor om anledningen att kommunen måste gå i borgen med fyra miljoner. Det var verkligen berättigade frågor av H-G, medan högern och liberalerna var helt ointresserade av några frågor, några miljoner hit och dit var tydligen inget problem.

Men jag vill verkligen ställa en fråga till Ulf Gustavsson. Jag kommer ihåg vad glad han var när han i vår lokaltidning berättade att nu har vi gått i land med finansieringen, finansmannen Brandberg hade gått in med tre miljoner. Nu var hallen i hamn till en kostnad av 7,5 miljoner kronor. Senast på fullmäktige sa Gustavsson att kostnaden var 12 miljoner, men med kommunens borgen är hallen uppe i 16 miljoner. Naturligtvis är det helt rätt att ställa frågor. Med all respekt, Ulf Gustavsson har kämpat och jobbat hårt för den här hallen, men vem är det som håller i räknestickan?

Jag kommer ihåg när Gustavsson ville få mig att skriva på listan, då tyckte jag att det vore bättre att bygga en riktig hall, något liknande som i Töreboda, med en simhall i anslutning. Nu är det bara ett plasttält och inte tillhör den kommunens vackraste byggnader. Paddelhallen i Otterbäcken är betydligt pampigare.

Då svarade Ulf Gustavsson att det skulle bli för dyrt, men nu är man uppe i mer än dubbelt och ändå ingen simhall. En simhall kan alla kommuninvånare dra nytta av, från den nyfödde till den äldste medborgaren.

Olle Höijer

Gullspång

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.