Nattlig räd mot restauranger: ”Sjätte eller sjunde gången det var inbrott”

Publicerad:
Vid Candys Bistro på Österlånggatan förstördes det natten till tisdagen en entréruta och tjuvarna stal ett antal spritflaskor. Även restaurang Emil drabbades. Foto: Jan Fleischmann

Natten till tisdagen har det varit inbrott/skadegörelse vid flera ställen i Mariestad. Ett larm utlöstes vid 03.30-tiden på restaurang Emils där rutan i en entrédörr krossats.

Även på Candys Bistro förstördes det en entréruta.

Andreas Olofsson, stationsbefäl på Skövdepolisen, berättar att det utlöstes ett larm halvfyra på morgonen vid restaurang Emils som är beläget på Nygatan 32.

– Det var en ruta som krossades i entrén, men det är oklart vad som eventuellt kan ha stulits från platsen. Restaurangägarna får komma in med de uppgifterna lite senare.

Det stals sprit för 10 -15 000 kronor

Lite senare fick MT tag i Robin Nerell, event- och kommunikationschef på Vänerbolagen AB som driver Emils, vilken bekräftade inbrottet.

– Det stals sprit för 10 -15 000 kronor. Jag tror det var sjätte eller sjunde gången det var inbrott sedan vi öppnade i maj.

– Vi för en bra dialog med kommunen för att på något sätt få stopp på dessa inbrott. Givetvis låser vi in spriten, men ibland används det väldigt kraftigt våld för att komma åt den, säger Robin Nerell som under tisdagen var på studieresa i Sälen.

Ett likadant scenario verkar ha hänt på Österlånggatan, där Candys Bistro blev drabbat. Även där har det stulits ett antal spritflaskor.

Vid en inventering visade det sig att ett 20-tal flaskor hade stulits, bland annat whisky, tequila, gin och en hel del annat.

Flaska

Fotografen Jan Fleischmann kom förbi adressen på Österlånggatan och knäppte påpassligt några bilder till tidningen.

Ett par flaskor hittades utanför entrén till restaurangen vid Österlånggatan.
Ett par flaskor hittades utanför entrén till restaurangen vid Österlånggatan. Foto: Jan Fleischmann

Polisen var under tisdagsmorgonen på väg till platsen för att göra en brottsplatsundersökning. Spårsökningen är avgörande för att hitta de skyldiga.

– Tjuvarna verkar ha tappat två flaskor när de tog sig ut ur restaurangen. De hittades sönderslagna utanför entrén, där det också låg en massa glas från den förstörda dörren, berättar en anställd på Candys Bistro.

– Det är väldigt tråkigt att sådant här händer. Allt skapar en känsla av otrygghet.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEmils

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare