Vaccinerad eller inte mot covid-19?

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB

Vi inom SPF Seniorerna Skaraborgsdistriktet är mycket oroade att personal inom vård, hemtjänst med flera offentliga tjänster inte är vaccinerade mot covid. Ovaccinerade utgör, som vi ser det, ett hot mot de äldre som de möter. De äldre vet ej om de möter vaccinerade eller ej. Bara det skapar en onödig oro.

Nu har flera kommuner och regioner i Sverige beslutat att omplacera anställda som ej är vaccinerade medan skrämmande nog någon säger att det är en ickefråga, vilket skrämmer oss. Vi anser att samtliga kommuner och regionen ska kräva vaccination mot covid-19 för personal som träffar äldre i sitt arbete, annars ska de omplaceras.

I våra egna möten så hoppas vi att du är vaccinerad om du besöker någon förenings- eller distriktsaktivitet.

SPF Seniorerna Skaraborgsdistriktet

Styrelsen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.