Varnar för bedragare: Lämna aldrig ut några koder

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polisen uppmanar äldre att vara försiktiga när de kontaktas av okända. Lämnade aldrig ut några koder eller kontanter.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Polisen vill varna äldre för bedragare som återigen är i farten. Den här gången drabbade det en äldre kvinna i Göteborg, men liknade saker har hänt även i Skaraborg.

Uppmaningen är följande: Lämna aldrig ifrån dig ägodelar, kontanter eller kort/kod till okända personer.

En 92-årig kvinna kontaktade på tisdagskvällen polisen.

Hon uppgav att hon för en stund sedan överlämnat smycken, klockor mm till en okänd man från sin bostad i Gårda, Göteborg. Kvinnan hade först fått ett telefonsamtal från någon på "säkerhetsavdelningen" där man uppmanat kvinnan att lämna ifrån sig sina värdesaker, kort med mera.

Därefter anlände en man till kvinnans bostad, han bar munskydd, var cirka 40 år och bar mörka kläder. Kvinnan lämnade över sina ägodelar. Därefter försvann mannen.

Oftast drabbas flera äldre personer i samma område och när polisen får vetskap om brottet har gärningsmännen oftast haft ganska god tid på sig att försvinna.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.