Hoppa till huvudinnehållet

Amanda Staam uttagen i Nations cup

Publicerad:
Reporter Peter Gustafsson
Peter Gustafsson
peter.gustafsson@mariestadstidningen.se
Moholms Amanda Staam är uttagen i den svenska truppen till Nations cup i fälttävlan.
Moholms Amanda Staam är uttagen i den svenska truppen till Nations cup i fälttävlan. Foto: Charlotte Ferneman

Moholmstjejen Amanda Staam är uttagen till Nations cup-truppen i fälttävlan.

Det står klart sedan den svenske förbundskaptenen, Fredrik Bergendorff, tagit ut ekipage till landslaget i fälttävlan med utmanartrupp och särskild Nations cup-trupp.

På ridsportförbundets hemsida rapporteras att i spetstruppen ingår Sara Algotsson-Ostholt, Malin Josefsson och Malin Petersen som alla red i bronslaget vid EM i Avenches. Louise Romeike och Ludwig Svennerstål som båda startade i OS och unga Sofia Sjöborg som gjorde en strålande insats individuellt i EM.

Ett avstamp inför nästa års säsong tas vid fälttävlansträffen i Linköping om några veckor. Sveriges stora mål är VM i Rom i september. VM är även inledningen på kvalen till OS i Paris 2024. De sex högst placerade nationerna är direktkvalade till OS.

Utöver kvalplatserna i VM står en kvalplats på spel i FEI Eventing Nations cup 2022. Totalvinnaren där är kvalad direkt till OS.

Amanda Staam, Mariestads ridklubb, ingår i den åtta personer stora truppen till Nations cup.

– Det är bra att Nations cup få ett högre värde och den är oerhört viktig för att ge fler ryttare erfarenhet av att rida i lag, säger Fredrik Bergendorff till förbundets hemsida.

Artikeltaggar

Amanda StaamHästsportMariestads RK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.