Hoppa till huvudinnehållet

Lokala förare avslutade säsongen i Götene

Publicerad:
Emelie Johansson, från Ullervad, blev trea på hemmabanan i Götene.
Emelie Johansson, från Ullervad, blev trea på hemmabanan i Götene. Foto: Johan Eklöf

Under helgen arrangerade Götene motorklubb Stadionenduron på Kinnekulle ring.

Som vanligt var ett stort antal förare från Mariestad med.

– Det har blivit lite av en tradition att köra tävlingen, berättar Claes Pettersson från Mariestads enduroklubb.

En som verkligen visade att han har gjort framsteg under året är Mariestad EK:s Alfred Gustavsson. Gustavsson, som tävlade i E0-klassen var ett litet kast från att vinna sin klass.

– Jag fick ett slag och höll på att ramla på det sista varvet. Den missen kostade mig klassegern, men jag är ändå jättenöjd, berättar Alfred Gustavsson som slutade 1,6 sekunder bakom segraren Max Hammarbäck från Karlskoga.

Johansson blev trea

En annan MEK:are som körde i Götene var klubbens allt i allo Claes Pettersson. Efter sporadiskt med körning under året slutade han på en 52-plats i gentlemannaklassen motion 51+.

I samma klass körde Töreboda MK:s Jan-Olof Wallskog och Yngve Larsson, Mariestads EK. Jan-Olof slutade trea och Yngve, som tävlingsdebuterade, hamnade på plats 60.

I samma startgrupp fanns också Ullervadsbon Emelie Johansson med. Emelie, som kör för Götene MK, tog en bronsplats i damklassen.

Jan-Olof Wallskog blev bäste herrförare från Vadsbo med sin tredjeplats i klassen ”51+”.
Jan-Olof Wallskog blev bäste herrförare från Vadsbo med sin tredjeplats i klassen ”51+”. Foto: Johan Eklöf

”Slog i hårt i en sten”

Även i de två ”riktiga” tävlingsklasserna senior och junior fanns det lokala förare med. I senior startade Ola Önnefors, MEK, men han fick bryta efter två varv då växelspaken lossnade.

Inte heller Ludvig Pettersson, tävlandes för FMCK Skövde, hade det helt bekymmersfritt då han tappade kedjan på det tredje varvet.

– Jag slog i hårt i en sten och märkte att hojen inte drev. Då jag aldrig satt på en kedja som ramlat av tog det lite över en minut innan den var på plats, säger Pettersson som tappade från en nionde- till en tolfteplats bland juniorerna.

I den avslutande finalen, en masstart över tre varv där förarna seedades efter totalresultatet från den vanliga tävlingen, blev Pettersson 21:a.

– Detta var min sista tävling för året, men trots lite strul är jag jättenöjd med körningen. Nu är det bara att ladda och träna för nästa säsong, avslutar Ludvig Pettersson.

Artikeltaggar

EnduroMariestads EnduroklubbTöreboda MK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.