Hoppa till huvudinnehållet

Morgontidig prisutdelning i Gjutaren

Publicerad:
Ett pärlband av prisutdelare och pristagare: Lasse Hellsten, Filip Ridelberg, Ulrika Larsson, Semaan Makhoul, Elias Makhoul, Ellen Nilsson, Bengt Sjöberg.
Ett pärlband av prisutdelare och pristagare: Lasse Hellsten, Filip Ridelberg, Ulrika Larsson, Semaan Makhoul, Elias Makhoul, Ellen Nilsson, Bengt Sjöberg. Foto: Malin Bring

Utmärkelserna avlöste varandra när Företagarna Töreboda bjöd på morgonkaffe i Gjutarens aula på fredagen. Den ena värdiga vinnaren efter den andra presenterades, och det kunde konstateras att hemlighetsmakeriet kring vem som vunnit vad hade fungerat väl.

– Jag trodde det var du som skulle få priset! hördes den ena företagaren säga till den andra.

– Jag var helt säker på att det var du! svarade nummer två.

Klockan halv åtta i Gjutarens aula var dock stunden då allt skulle avslöjas.

Företagarnas ordförande Lasse Hellsten och ks-ordföranden Bengt Sjöberg turades om att dela ut utmärkelserna.
Företagarnas ordförande Lasse Hellsten och ks-ordföranden Bengt Sjöberg turades om att dela ut utmärkelserna. Foto: Malin Bring

Evenemanget inleddes med en mjukstart, när Ellen Nilsson från Salong CarebyElle fick ta emot sitt gesällbrev som hudterapeut.

– Det har tagit mycket tid och jag har fått plugga mycket, bland annat anatomi och fysik, och så hudvård förstås. Men jag tror det kommer att betyda mycket för mina kunder att veta att de kan lita på mina behandlingar, sa Ellen Nilsson, när hon satt sig ner igen efter att ha tagit emot brevet ur ordföranden Lasse Hellstens hand.

Hudterapeuten Ellen Nilsson med sitt välförtjänta gesällbrev.
Hudterapeuten Ellen Nilsson med sitt välförtjänta gesällbrev. Foto: Malin Bring

Därefter gick turen till Almi Väst och rådgivaren Nouhad Runesson, som delade ut priset till Årets Tillväxtföretag. Almi Väst hade redan (med benäget bistånd från MT) avslöjat att priset skull gå till ett företag i inredningsbranschen som haft en tillväxt på 33 procent under 2020.

Nu lade Nouhad Runesson till ytterligare några ledtrådar, genom att berätta att företaget grundades på 1950-talet och i dag har en omsättning på tio miljoner kronor.

– Vårt syfte med priset är att lyfta företagande genom att ta fram goda exempel, och för gott entreprenörskap ger vi priset till EricsIndustrier i Töreboda, sa hon, i det hon överlämnade utmärkelsen till Filip Ridelberg, med ansvar för e-handeln inom företaget.

Ericsindustrier - en “doldis” med anor

–Det var när vi började sälja våra produkter via Amazon som tillväxten verkligen tog fart. Vi fick också hjälp att hitta bra sätt att exportera ut i Europa av Business Sweden i Paris, förklarade Filip Ridelberg.

– Vi visste att många européer är trångbodda och tänkte att vår torkhiss därmed skulle kunna vara en bra produkt för marknaden. Vårt nästa steg blir att komma ut på den gigantiska marknaden i USA, Kanada och Mexico.

Nouhad Runesson från Almi Väst delar ut Årets Tillväxtpris till EricsIndustriers Filip Ridelberg. Bengt Sjöberg håller sig lite i bakgrunden.
Nouhad Runesson från Almi Väst delar ut Årets Tillväxtpris till EricsIndustriers Filip Ridelberg. Bengt Sjöberg håller sig lite i bakgrunden. Foto: Malin Bring

Kommunens Näringslivsstipendium (som MT tidigare felaktigt påstått skulle delas ut för första gången) delades i år ut för andra gången, och gick till Töreboda Camping - ”en verksamhet som få trodde skulle bära sig när den startades 2007”, sa prisutdelaren Bengt Sjöberg (M).

– Företaget är en av Törebodas duktiga värdar inom besöksnäringen, en fin ambassadör för Töreboda och en värdig mottagare av kommunens näringslivsstipendium, sa ks-ordföranden också.

En tavla med kommunens hela motivation för valet av pristagare ingick i näringslivsstipendiet. Ulrika Larsson från Töreboda Camping visar stolt upp den.
En tavla med kommunens hela motivation för valet av pristagare ingick i näringslivsstipendiet. Ulrika Larsson från Töreboda Camping visar stolt upp den. Foto: Malin Bring

Priset togs emot av den platsansvariga Ulrika Larsson, eftersom arrendatorn Andreas Appelgren var sjuk.

– Vi är förstås jätteglada och hedrade. Och förvånade! Det finns så många duktiga företagare i Töreboda, inte minst inom besöksnäringen. Jag ser priset som ett tecken på att vi har lyckats bra med det vi gör, sa Ulrika Larsson.

Töreboda en av årets favoritcampingar

Efter en kort paus med kaffe och tårta delades morgonens sista utmärkelse ut - priset som Årets Företagare, som gick till Pizzeria Amanda och bröderna Semaan, Elias och George Makhoul (se separat artikel).

Pizzeria Amanda knep priset som Årets företagare
Ännu ett stolt ögonblick för bröderna Makhoul från Pizzeria Amanda.
Ännu ett stolt ögonblick för bröderna Makhoul från Pizzeria Amanda. Foto: Malin Bring

Avslutningen på festligheterna blev en informations- och frågestund med företrädare från kommunen, först och främst Bengt Sjöberg. Företagarna hade många frågor och funderingar att komma med, men vad som därur framkom får MT ta upp i en kommande artikel.

Artikeltaggar

Företagarna TörebodaGjutarenNäringslivTörebodaTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.