Hoppa till huvudinnehållet

Sportpanelen om TV-pucken och drömresan

Publicerad:
Anrika TV-pucken avgörs i år i Mariestad. Även Skövde står värd för några av matcherna i B-slutspelen. Foto: Peter Gustafsson

För första gången avgörs TV-pucken i Mariestad.

Sportpanelen delar med sig av sina tankar inför folkfesten.

Dessutom avslöjas det vilka idrottsresor panelen drömmer om att åka iväg på.

TV-pucken avgörs i veckan, och för första gången står Mariestad som värd för den klassiska turneringen. Hur känner du inför detta historiska evenemang?

Filip Thörnqvist. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad.
Filip Thörnqvist. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

Filip Thörnqvist:

– TV-pucken är stort! Jag vet själv hur det var när man spelade och det har blivit ännu större sedan dess, med mer TV-sända matcher och så vidare. Jag ser positivt på TV-pucken, det är en härlig hockey med många unga talanger.

– Jag vill ändå passa på att säga, till alla de ungdomar som inte kommer med, att jag förstår att det känns tungt. Men fortsätt kämpa och gör det ni tycker är kul. Sluta aldrig tro på dig själv! För Mariestad är det kul att TV-pucken är här och jag hoppas staden sluter upp och kommer och kollar på morgondagens stjärnor!

Camilla Andersson:

– Jag tycker det är superkul och stort att Mariestad ska hålla i detta. Att just TV-pucken arrangeras här tror jag gör mycket för kommunen och man får chansen att sätta Mariestad på kartan. Detta blir ett tillfälle att locka turister, här kan näringslivet och handeln få en skjuts. Vi har en jättefin hamn, bra restauranger och lokala butiker som säkerligen kommer få besök denna helg.

– Sen är det här en chans att visa upp Bois som förening, för många utav spelarna som är med i TV-pucken är ju morgondagens stjärnor. Det blir ett guldläge för sportchefen att scouta framtida namn och eventuellt kunna locka spelare till hockeygym eller framtida värvningar.

Simon Svensson-Parenti:

– Det kommer bli häftigt! Det är fortfarande svårt att ta in att ett så stort idrottsevenemang som TV-pucken faktiskt kommer till – i det här sammanhanget – "lilla" Mariestad. Man räknar med 3000-4000 besökare under veckan så förhoppningsvis blir det ett jäkla drag – både innanför och utanför Mariehus arenas väggar.

– Det är en enorm ära för Bois att stå som värd för TV-pucken och för hela Mariestad, som kommer att dra nytta av det här. Näringsliv, handel och restauranger kommer alla få extra klirr i kassan. Lycka till att få bord på Brödernas i helgen säger jag bara.

Att följa JVM i ishockey i Kanada är något som Camilla Andersson drömmer om.
Att följa JVM i ishockey i Kanada är något som Camilla Andersson drömmer om. Foto: Erik Simander/TT

Apropå stora evenemang, berätta om en stor match eller ett stort idrottsevenemang du fått uppleva. Och vilken idrottsresa drömmer du om att göra?

Filip Thörnqvist:

– Det häftigaste för mig personligen var nog ändå när vi mötte Skövde IK i playoff 2017/18, i bäst av tre matcher. Tre derbyn på fyra dagar med fulla läktare varje match. Att jag dessutom fick sätta det avgörande målet inför ett fullsatt Mariehus arena var grädden på moset.

– Sen är jag en stor Tottenhamsupporter och jag har varit i London och kollat på de några gånger. Jag har dock aldrig varit på deras nya arena och det är något jag ser fram emot oerhört mycket. Dock som Tottenham spelar nu är det nog bäst att vänta något eller några år...

Camilla Andersson. Tidigare bandyspelare med SM-guld och VM-guld på meritlistan.
Camilla Andersson. Tidigare bandyspelare med SM-guld och VM-guld på meritlistan. Foto: Peter Gustafsson

Camilla Andersson:

– Mitt första VM-guld med A-landslaget är det största jag upplevt. Det var 2012 och jag hade nyligen fyllt 18. VM spelades i Ryssland och vi diskuterade hur vi skulle kommunicera med varandra ifall det inte hördes. Jag förstod inte vad och frågade vad vi egentligen diskuterade, och grannen svarade att det här kommer vara det största vi kommer uppleva.

– Mycket riktigt, 12 000 tokiga ryssar som skrek sig hesa för att hjälpa sitt Ryssland till seger. Trots detta kaos lyckades vi vinna finalen med 5-3. För mig var det en häftig upplevelse och något jag förmodligen aldrig kommer få uppleva igen.

– Ett mästerskap jag skulle vilja bevittna är ett JVM i ishockey i Kanada. Där de brinner för sporten, likt Krister Holm gör för Bois!

Simon Svensson-Parenti:

– Precis som mina panelkollegor har även jag tunga personliga idrottsminnen att tänka tillbaka på. Jag blev trots allt "årets komet" i Jula BK 2012...

– ...men jag kan i alla fall drömma desto mer. Får jag välja tre saker? Nej? Jag gör det ändå. Ett fotbolls-VM i Italien måste jag uppleva på plats innan jag dör. Att åka till London och följa Wimbledon finns också med på listan. Vad mer? Super Bowl såklart, ett spektakel utan dess like. Tror ni MT löser ackreditering till Super Bowl 56 i Los Angeles?

Artikeltaggar

ÅsikterCamilla AnderssonFilip ThörnqvistSportpanelen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.