Hoppa till huvudinnehållet

TV-pucken väckte känslor hos Sportpanelen: ”Jäklar vad spännande det var”

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter några intensiva dagar nådde TV-pucken i Mariestad sitt slut i söndags med två färgsprakande finaler.

Sportpanelen säger sitt om turneringen och dessutom siar de om var SM-guldet i fotboll hamnar på herrsidan.

TV-pucken i Mariestad är över. Vad är dina intryck från turneringen?

Filip Thörnqvist:

– Jag var där och kollade både i torsdags och i fredags. Det var riktigt roligt och båda dagarna spelade Västergötland kvartsfinaler. Jag trodde inte att jag skulle leva mig in så mycket i händelserna på isen från läktaren, men jäklar vad spännande det var!

– TV-pucken är en klassiker och jag gillar det. Framför allt är det ju härligt med alla underbara intervjuer. Det som glädjer mig mest är att Mariestad som förening och som stad har fått väldigt mycket beröm. Det är härligt att vi visar Sverige hur bra vi är! All kredd till alla som har varit med och gjort det så lyckat!

Filip Thörnqvist, 32 år, Mariestad. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad.
Filip Thörnqvist, 32 år, Mariestad. Tidigare lagkapten med 13 säsonger bakom sig i Mariestad Bois hockey. Numera fotbollsspelare i IFK Mariestad. Foto: Peter Gustafsson

Camilla Andersson:

– Jag var själv inte på turneringen, men av det jag har hört så var det väldigt lyckat. Jag såg några matcher på TV:n och det var väldigt spännande och många skickliga spelare. Det syntes att Smålandslaget var guldlystna redan från start. Dock dröjde det till den andra perioden i finalen innan de övertygade helt.

– Dalarna stod upp bra, men det kan ha varit rutinen från fjolåret som var en bidragande faktor till denna vinst för smålandstjejerna. Kul också att se turneringen och att allt runtomkring blev så bra. Arrangörerna har fått väldigt goda omdömen!

Småland vann TV-pucken på tjejsidan. Här lagkaptenen Hilda Svensson med bucklan.
Småland vann TV-pucken på tjejsidan. Här lagkaptenen Hilda Svensson med bucklan. Foto: Erik Wallskog

Erik Wallskog:

– Vilka fantastiska dagar det har varit. Att se såväl gator som ishallen färgas av TV-pucken har varit en otrolig upplevelse. De främsta minnena jag kommer att ta med mig kommer däremot från vad som hände på isen.

– Jag kan inget annat än imponeras av hur bra 15-åriga tjejer och killar kan vara på ishockey. Farten och spelförståelsen har varit slående, men det som berörde mig mest var känslorna. Att se dessa ungdomar uppfylla, eller få sina drömmar krossade, gör någonting med mig som människa. Entusiasmen de utstrålade och glöden i ögonen för sporten de älskar, den gjorde mig på riktigt tårögd vid vissa tillfällen.

Tre omgångar återstår av herrarnas fotbollsallsvenska. Vilka tror du vinner SM-guld?

Filip Thörnqvist:

– Det är härligt med en allsvenska som förmodligen kommer att leva ända in i det sista. Precis så ska det vara och givetvis tror jag på SM-guld till fina Djurgården.

– Eller nej förresten. Malmö kommer nog tyvärr att vinna. MFF har den bästa truppen och har även spelat mot tuffa lag ute i Europa denna säsongen. Däremot tror jag att Djurgården kommer ge dem en kamp ända in till sista omgången. Det står mellan de två lagen. Alla andra kan vi räkna bort.

Försvarar Malmö sitt guld? Ja, i alla fall om vi ska tro Sportpanelen.
Försvarar Malmö sitt guld? Ja, i alla fall om vi ska tro Sportpanelen. Foto: Johan Nilsson/TT

Camilla Andersson:

– Mycket talar för att Malmö kammar hem guldet. MFF har hemmaplan i två av de tre sista matcherna medans AIK och Djurgården har två bortamatcher.

– Det som kan ställa till det är om de väljer att lägga för mycket krut på Champions League-matchen hemma mot Zenit om två veckor. Läggs däremot allt fokus på allsvenskan tror jag de sopar rent de sista matcherna och vinner guldet.

Camilla Andersson, 28 år, Mariestad. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan.
Camilla Andersson, 28 år, Mariestad. Före detta landslagsspelare i bandy med två VM-guld och tre SM-guld på meritlistan. Foto: Peter Gustafsson

Erik Wallskog:

– Det har inte varit vackert, men det går inte att vara annat än imponerad av hur Malmö och Djurgården lyckat gneta till sig trepoängare de senaste omgångarna. Spelet hackar, men poängen trillar in. Det är så SM-guld bärgas i slutändan.

– För AIK försvann guldchansen i exakt en sådan typ av match för två omgångar då de förlorade borta mot Halmstad med uddamålet. Dagen innan hade Malmö i sin tur gjort 3–2 mot Sirius i 92:a minuten. Det målet kommer nog i slutändan visa sig vara guldmålet, för jag kan inte se de himmelsblåa tappa greppet nu även om Djurgården jagar tätt därefter.

Artikeltaggar

Camilla AnderssonFilip ThörnqvistSportSportpanelenTV-pucken