Hoppa till huvudinnehållet

”Stisse” lämnar Mariestads Bois: ”Måste prioritera”

Publicerad:
Reporter Erik Wallskog
Erik Wallskog
erik.wallskog@mariestadstidningen.se
Tomas "Stisse" Nilssons återkomst i Mariestads Bois blev bara ettårig. 47-åringen har meddelat klubben att han måste prioritera sitt arbete och inte har tid med sysslan som huvudtränare.
Tomas "Stisse" Nilssons återkomst i Mariestads Bois blev bara ettårig. 47-åringen har meddelat klubben att han måste prioritera sitt arbete och inte har tid med sysslan som huvudtränare. Foto: Emma Wallskog

Tomas ”Stisse” Nilsson slutar som huvudtränare i Mariestads Bois.

Återkomsten som ansvarig för de rödvita blev därmed bara ettårig.

– Det känns jättetråkigt, men jag måste prioritera mitt jobb, säger ”Stisse”.

I december förra året presenterade Mariestads Bois en plan på att gå upp till division ett inom tre år. Tanken var att Tomas Nilsson skulle vara huvudtränaren för det projektet, men så blir inte fallet.

”Stisse” har meddelat klubben att han inte tänker fortsätta till nästa säsong.

– Jag har inte tiden att ha hand om ett lag med tanke på mitt jobb. Det blir för stressigt. Jag måste prioritera och då fick det här tyvärr gå bort, säger han.

Tina Holmström får ge sig ut på jakt efter en ny huvudtränare och en målvakt.
Tina Holmström får ge sig ut på jakt efter en ny huvudtränare och en målvakt. Foto: Peter Gustafsson

”Väldigt tråkigt”

Mariestads Bois ordförande, Tina Holmström, är besviken över beskedet.

– Det känns väldigt tråkigt. Både spelarna och vi som förening ville ha kvar ”Stisse”, men han känner att han inte har plats för ett tränaruppdrag i sitt liv just nu, säger hon.

Nilsson återvände till Bois inför den gångna säsongen efter att tidigare varit huvudtränare i klubben mellan 2010 och 2014.

– Vi har försökt att hitta en lösning med någon annan funktion, men han vill inte binda upp sig. Sedan kommer ”Stisse” säkert ställa upp med lite punktinsatser här och där, men inget regelbundet, säger Holmström.

Som om tränarposten inte var nog lämnar även målvakten Madeleine Wenell Landenmark klubben. Burväktaren har beslutat sig för att lägga av.

– ”Madde” har meddelat att hon har gjort sitt. Att hitta en tränare är svårt och det är minst lika svårt att hitta en målvakt. Det är där vi står nu.

Hur ska ni lösa det?

– Vi håller på att prata ihop oss och bollar tankar för fullt, men just nu kan jag inte säga vare sig det ena eller det andra. Ju fortare vi har löst det desto bättre är det för hela föreningen.

Madeleine Wenell Landenmark har varit given sista utpost i Mariestads Bois de senaste åren. Nu ska hon lägga av med fotbollen.
Madeleine Wenell Landenmark har varit given sista utpost i Mariestads Bois de senaste åren. Nu ska hon lägga av med fotbollen. Foto: Peter Gustafsson

Hur tränar- och målvaktsfrågan löser sig återstår att se. En sak som däremot är klar är att Bois inte är helt nöjda med året 2021.

– Det blev en konstig säsong. Inte bara för att det var halv serie, utan också sett till att prestationerna inte riktigt har varit så dåliga som tabellen visar. Vi har spelat jämnt i alla matcher och varit nära mot topplagen, men haft det svårt med att göra mål, säger Holmström och fortsätter:

– Samtidigt släppte vi inte in så många mål heller, men det spelar tyvärr ingen roll när vi inte gjorde fler. Jag tycker att det såg bra ut på träningarna, men det ville inte lossna i matcherna.

De Jongh tillbaka?

Sjundeplatsen i division två-tabellen är nu historia och i stället blickar Mariestadslaget fram emot nästa säsong.

– Först och främst ska det bli skönt med en, förhoppningsvis, hel säsong nästa år. Vi siktar på att vara ett bra och homogent division två-lag fortfarande. Frimånaden börjar snart och vi tittar lite vad som finns runt omkring, säger Tina Holmström som hoppas att hon hittat en lösning vad det gäller målskyttet till nästa säsong:

– Vi hoppas ha Louise de Jongh tillbaka i spel nästa år. Hon fick barn för två år sedan och har haft problem med en knäskada i år, men siktar på att spela 2022.

Artikeltaggar

Division 2 norra Götaland, damerFotbollTina HolmströmTomas Nilsson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.