Hoppa till huvudinnehållet

Socialnämndens presidium kallades in till avgörande möte i morse: ”Vi fick säga vår mening och är eniga”

Publicerad:
Sebastian Ekeroth Clausson (S) vice ordförande i socialnämnden. Foto: Daniel Strandroth

Mariestads socialchef Karin Utbo får gå med omedelbar verkan. Beslutet togs av kommunstyrelsens arbetsutskott innan onsdag lunch. På morgonen hade socialnämndens presidium blivit inbjudna till mötet.

– Vi fick en inbjudan digitalt att närvara på KSAU (kommunstyrelsens arbetsutskott reds. amn.) idag när detta ärende behandlades. Där fick vi information om situationen och fick även säga vår mening. Vi var eniga, säger Sebastian Ekeroth Clausson (S) vice ordförande i socialnämnden.

Han hänvisar till pressmeddelandet och upprepar det som står ”förtroendet är förbrukat”.

– Formellt sett har personalutskottet tagit beslutet, varför jag hänvisar till att Janne Jansson (vice ordförande i KSAU reds. amn.) som får uttala sig för Socialdemokraternas räkning till en början, säger Sebastian Ekeroth Clausson.

Socialnämndens ordförande Richard Thorell (M) vill inte ge några kommentarer i nuläget.

– Jag hänvisar till personalutskottet, säger han i en första kommentar.

Så kommenterar Karin Utbo avskedet: ”Förtroendet måste vara dubbelriktat”Socialchefen får gå med omedelbar verkan: ”Förtroendet är borta”

Artikeltaggar

Karin UtboMariestadMariestads kommunMariestads kommunSebastian Ekeroth ClaussonSocialnämnderVård och omsorg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.