Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens planering sprack – inget diplom kommer att delas ut

Publicerad:
Inte alla stipendier och diplom kommer att delas ut på årets julmarknad.
Inte alla stipendier och diplom kommer att delas ut på årets julmarknad. Foto: Charlotte Ferneman

Egentligen skulle julmarknaden nästa helg vara tillfället då kommunen hyllar lokala hjältar. Men inte alla stipendier och diplom kommer att delas ut. Orsak är det som kan kallas en miss i tidsplanen.

Vid kommunstyrelsens kultur- och fritidsberedning den 9 november var diplomet för god bebyggelsemiljö 2021 en av punkterna. Enligt sektorschefens förslag till beslut finns en mottagare för diplomet. Denna ska hyllas på torget i samband med julmarknaden, i och med att det inte skett några traditionsenliga utdelningar vid nationaldagen på grund av pandemin. Men för att den ska få utmärkelsen krävs att kommunstyrelsen tar ett beslut.

Nästa sammanträde för kommunstyrelsen är den 29 november. Julmarknaden arrangeras den 27 november.

Enligt Daniel Bohman, sekreterare och utredare i Mariestads kommun, fanns en öppning för att ett beslut om diplomet skulle bli av i tid. Men efter avstämning med kommunstyrelsens ordförande, Johan Abrahamsson (M), står det klart att det inte blir så.

– Man har valt att inte fatta ett så kallat ordförandebeslut, utan vill att ärendet ska behandlas av kommunstyrelsen som helhet, förklarar Daniel Bohman och tillägger:

– Något slutgiltigt beslut kommer alltså inte att vara fattat till julmarknaden. Det innebär att utdelningstillfället kommer att senareläggas.

När, hur och vem som får diplomet för god bebyggelsemiljö 2021 är alltså även efter julmarknaden högst aktuella frågor.

Artikeltaggar

Johan AbrahamssonMariestadMariestads kommunPolitikStipendier

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.