Töreboda Fibers vd: "Inget ovanligt på lansbygden"

Publicerad:
Fiberutbyggnaden är påbörjad, men ligger just nu nere.

– Förändrade förutsättningar under olika fiberprojekts gång är inte ovanliga i branschen; särskilt inte på landsbygden.

Så kommenterar Töreboda Fibers vd David Björklund stilleståndet i utbyggnaden av fiber till Halna och Nolhyltan.

David Björklund håller med om Vänerenergis beskrivning av läget för fiberprojektet - det har avstannat på grund av oenighet om hur mycket det får kosta.

– Jag skulle möjligen kunna komplettera med att det generellt är förbundet med en ganska stor mängd oförutsägbarheter att bygga infrastruktur i ett samhälle, säger Töreboda Fibers vd.

Geografiskt stora projekt har många beroenden i form av bland annat samförläggning med andra infrastrukturbyggande parter, relationer med mark- och fastighetsägare, inkomna kundbeställningar, tillståndsinhämtning som alla på olika sätt påverkar projektets utformning, planering och ekonomi, påpekar han.

– Det gör att frågeställningar kopplade till att hantera förändrade förutsättningar under olika projekts gång inte är ovanliga i vår bransch, tillägger han.

Artikeltaggar

EkonomiHalnaTöreboda FiberVänerenergi

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare