Hoppa till huvudinnehållet

Lyrestadsmordet: ”Mannen har en allvarlig psykisk störning”

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Den mordåtalade mannen lider av en allvarlig psykisk störning - det har en rättsmedicinsk undersökning kommit fram till. Sedan tidigare är det klart att kvinnan inte har någon liknande diagnos.
Den mordåtalade mannen lider av en allvarlig psykisk störning - det har en rättsmedicinsk undersökning kommit fram till. Sedan tidigare är det klart att kvinnan inte har någon liknande diagnos. Foto: Charlotte Ferneman

Den rättspsykiatriska undersökningen kring den 28-årige man, som misstänks för mordet på en kvinna i Lyrestad, är klar.

Mannen har en allvarlig psykisk störning.

Undersökningen som kom in till Skaraborgs tingsrätt under måndagen ger ett klart besked.

Mannen har en allvarlig psykisk störning och begick den åtalade gärningen under påverkan av denna.

Lyrestadsmordet: Ingen allvarlig psykisk störning hos åtalade kvinnan

Behov av vård

Han är, enligt undersökningen, i behov av psykiatrisk vård som är förenad med frihetsberövande och annat tvång. Det finns därmed medicinska förutsättningar att lämna över honom till rättspsykiatrisk vård.

Sedan tidigare är det klart att den medåtalade kvinnan inte lider av någon allvarlig psykisk störning, eller gjorde det vid tillfället i Lyrestad den 21 februari.

Tingsrättsförhandlingen kommer att avslutas inom kort.

Pizzeriabesök

Mordet inträffade timmarna efter att en man och två kvinnor – bland annat de två mordåtalad – varit på en pizzeria i Lyrestad och druckit öl.

När polisen kom till bostaden 03.30-tiden hittade de den mördade kvinna i 35-årsåldern ihjälslagen med yxa och kniv. Våldet hade troligtvis genomförts när hon låg försvarslös i en soffa.

Artikeltaggar

Brott & blåljusLyrestadMord

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.