Hoppa till huvudinnehållet

Vägbulan på E20 togs bort under natten: ”En panikåtgärd”

Publicerad:
Vägbulan/gropen på E20 blev bortfräst under natten mot tisdag.
Vägbulan/gropen på E20 blev bortfräst under natten mot tisdag.

Trafikanter har sett den som en livsfara. Nu, under natten mot tisdag, har bulan/gropen på E20 norr om Hasslerör tagits bort. Under arbetets gång rådde begränsad framkomlighet.

Stor ilska på Trafikverket som inte lagar hålet på E20: ”En riktig skandal”

– Att ta bort bulan/gropen blev en panikåtgärd. Vi fick uppdraget av Trafikverket för drygt två veckor sedan och då blev det snabba ryck, säger Christer Pettersson, platschef på entreprenadbolaget Sandahls som genomförde arbetet.

Slingan med ojämnheter är 140 meter lång och togs bort genom att nästan en decimeter asfalt avlägsnas från vägavsnittet med hjälp av fräsning.

– De här ojämnheterna förekommer vanligtvis i rondeller. Men sådana här nivåskillnader är ovanligt. Olycksrisken har varit stor och den här åtgärden kommer inte en dag för sent, säger Christer Pettersson.

Under arbetets gång var norrgående körfält avstängt, vilket innebar att trafiken släpptes fram växelvis på det lediga körfältet.

– Eftersom jobbet sker nattetid bildas inga köer och när det blir ljust igen är vägen öppen samtidigt som bulan/gropen är borta, säger Christer Pettersson.

Christer Pettersson, platschef på Sandahls, berättar att ojämnheterna på E20 är ovanligt stora.
Christer Pettersson, platschef på Sandahls, berättar att ojämnheterna på E20 är ovanligt stora. Foto: Johan Eklöf

Artikeltaggar

HasslerörTrafikTrafikverket

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.