Bois inväntar förbundets dom: ”Bra underlag för händelseförloppet”

Publicerad:
Det blev stökigt både på och utanför isen i samband med slutsignalen i fredagens derby mellan Mariestad Bois och Skövde IK. Foto: Simon Svensson-Parenti

Mariestad Bois och Skövde IK har sagt sitt.

Nu ligger frågan hos Svenska ishockeyförbundet att reda ut vad som hände i spelargången efter fredagens Skaraborgsderby i Mariehus arena.

– Vi har en god dialog med förbundet, säger Mariestad Bois ordförande Magnus Kling.

Säsongens andra Skaraborgsderby mellan Mariestad Bois och Skövde IK har fått ett tråkigt efterspel.

Efter att ha tilldelats ett matchstraff i samband med slutsignalen blev Skövdes William Frödelius konfronterad av en hemmasupporter i sin väg mot omklädningsrummen och bråk uppstod, vilket han först berättade för SLA.

Derbyskandalen – fans attackerade spelare efter slutsignal: ”Det är sinnessjukt”

Nu ska Svenska ishockeyförbundet reda ut vad som faktiskt skedde i spelargången i fredags.

– Det vi kan konstatera nu är att det finns lite olika syner på händelseförloppet. Det vi vet är att det skett en incident i spelargången där en spelare samt en supporter hamnat i en konfrontation på runt sju till nio sekunder, säger Magnus Kling och fortsätter:

– Vad som har sagts och gjorts är det upp till förbundet att säkerställa. Vi har intervjuat spelare, ledare, funktionärer samt publik och tillskrivit vår version.

Bois klubbchef efter påhoppet: ”Vi ska reda ut vad som hänt”
Mariestad Bois ordförande, Magnus Kling.
Mariestad Bois ordförande, Magnus Kling. Foto: Peter Gustafsson

Identifierat supportern

Enligt Kling ska det även finnas videoupptagning från händelsen.

– Vi påstår oss ha ett bra underlag för händelseförloppet, men väntar på förbundets objektiva bedömning. Sedan tar vi det därifrån om vi brustit i hanteringen och vad det gäller kontakt med supportern, säger han.

Vet ni vem supportern i fråga är?

– Ja, vi har en god bild över vem den här personen är.

När och vad Svenska ishockeyförbundet kommer med för besked i frågan återstår att se. Sista dag för yttranden är torsdag 25 november klockan 15.

– Det finns flera versioner och jag undviker helst att spekulera. Det enda jag kan anta är att förbundet tittar på det i närtid. Allettan börjar nästa vecka och jag gissar att de återkopplat innan dess, säger Kling.

Har ni redan nu gjort några förändringar i ert säkerhetsarbete?

– Vi har ytterligare bemanning runt spelargången i kvällens match mot Nyköping. Oavsett vad som skedde i fredags ska ingen utomstående kunna komma in till spelarna och ledarna.

Bois var starkast i derbyt: ”It was a hell of a game”

Artikeltaggar

HockeyettanIshockeyMagnus KlingMariehus ArenaMariestad Bois HCSkövde IKSvenska Ishockeyförbundet

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare