Hoppa till huvudinnehållet

Se bilderna: Fullt ös när förskolebarnen pyntade hållbart i stan

Publicerad:
Traditionen att pynta julgranen med hållbart pynt lever vidare.
Traditionen att pynta julgranen med hållbart pynt lever vidare. Foto: Per Warvlin

Under onsdagen var det fullt ös vid Esplanaden i Mariestad. Traditionen att pynta julgranen med hållbart pynt lever vidare.

– Jättekul! säger femåriga Disa Almered, en av många som var med och pyntade.

Barnen tyckte det var en rolig aktivitet.
Barnen tyckte det var en rolig aktivitet. Foto: Per Warvlin

Alla förskolor och pedagogisk omsorg har bjudits in till evenemanget. 17 verksamheter medverkar och temat för årets aktivitet är "Framtidens jord". Barnen ges tillfälle att om varför det är viktigt att vara rädda om miljön och hålla sig innanför planetens begränsningar.

Barnen från Österåsen stortrivdes med att pynta julgranen. När granarna efter helgerna städas bort blir de till energi och uppvärmning.
Barnen från Österåsen stortrivdes med att pynta julgranen. När granarna efter helgerna städas bort blir de till energi och uppvärmning. Foto: Per Warvlin

Förskolorna med gångavstånd till Esplanaden var med och klädde granarna vid Esplanaden. Granar kördes även ut till kransorterna där barnen kunde delta med pyntningen. Dessa granar kommer att sättas upp under torsdagen.

Barnen på Österåsen har gjort julpynt som blir mat till fåglarna.
Barnen på Österåsen har gjort julpynt som blir mat till fåglarna. Foto: Per Warvlin

Julgranarna kommer att finnas på plats lagom till julskyltningen. När förskolorna gör pyntet så används nedbrytningsbart naturmaterial.

– Kul att barnen hamnar i centrum, konstaterar Sofia Guldbrand från Biosfärföreningen när hon gästade pyntningen tillsammans med tillväxtstrategen Maria Johansson.

Förskolan Hertig Karl var på plats och här är en del av gänget vid sin julgran.
Förskolan Hertig Karl var på plats och här är en del av gänget vid sin julgran. Foto: Per Warvlin

Samverkan för att sprida denna julstämning har skett mellan: barn, pedagoger, rektorer, chef för förskola och pedagogisk omsorg, men även Vänerenergi, Mitt Mariestad och Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle.

Artikeltaggar

EsplanadenHållbarhetJulNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.