Linda Bengtzing är klar för Melodifestivalen – för åttonde gången

Musik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Melodifestivalen har släppt de första 14 artisterna som tävlar nästa år, rapporterar SVT. Där finns Linda Bengtzing från Gullspång, som ställer upp för åttonde gången.
Linda Bengtzing på Diggilooo i Mariestad i somras. Arkivbild.
Foto: Jenny Åberg

Fyrfaldigt hurra!, så heter Linda Bengtzings bidrag till Melodifestivalen 2022. Hon har skrivit låten tillsammans med Skövdes melloveteran Thomas G:son samt Myra Granberg och Daniel Jelldéus.

Linda Bengtzing är själv en veteran i mello-sammanhang och är enligt SVT den soloartist som deltagit flest gånger i Melodifestivalen. Detta blir åttonde gången hon är med.

Andra deltagare är Anders Bagge som ställer upp för första gången som artist i Melodifestivalen och tidigare vinnaren John Lundvik.

Första deltävlingen är den 5 februari i Malmö och det är Oscar Zia som är programledare för nästa års upplaga av Melodifestivalen. Den 26 februari hålls deltävling 4 i Lidköping.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.