Hoppa till huvudinnehållet

Mor och dotter startade konstförening – nu förvandlar de gården till en julmarknad

Publicerad:
Julmarknad på Karlsfors gård, Carhrine Andersson från Mariestad (i orange) och hennes dotter Malin Andersson (i svart) och de andra eldjälarna i konstföreningen ser fram emot helgen.
Julmarknad på Karlsfors gård, Carhrine Andersson från Mariestad (i orange) och hennes dotter Malin Andersson (i svart) och de andra eldjälarna i konstföreningen ser fram emot helgen. Foto: Charlotte Ferneman

Konst på Karlsfors anpassar sig efter årstiderna. Nu när höst blir vinter vankas julmarknad i det ombyggda svinstallet som sedan sommaren agerar konstlokal. Till helgen utlovas en samling av ett tjugotal lokala hantverkare, däribland keramikern Annsofi Lindholm, Lotten Svensson, akvarell, och Törebodabon Birgitta Hedlund som har med sig både konst och hantverk.

– Det kommer att finnas utställare både inom- och utomhus, berättar Mariestadsbon Cathrine Andersson som är mamma till initiativtagaren för Konst på Karlsfors.

Mor och dotter utlovar även ponnyridning och tomteträff för de yngre.

Artikeltaggar

AdventHantverkJulJulmarknaderKarlsforsKonstLerdalaLotten SvenssonMariestadUtställningar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.