Hoppa till huvudinnehållet

Ett bifall, ett avslag och en vidarebefordran

Publicerad:

Ett medborgarförslag om att bygga en hundrastgård bifölls, ett förslag om naturlekplats och utegym vid Mostugan avslogs, och ett förslag om trafiksituationen på Borrebodagatan skickas vidare till Trafikverket.

I Åmåls kommun finns den här hundrastgården. Kanske får Töreboda något liknande./Arkivbild
I Åmåls kommun finns den här hundrastgården. Kanske får Töreboda något liknande./Arkivbild Foto: Elin Johansson

Fullmäktige beslutade att bifalla förslaget om att anlägga en inhägnad hundrastgård någonstans i centralorten. Detta trots att kommunstyrelsen, som Bengt Sjöberg påpekade inte hade skickat med något förslag om hur det hela skulle bekostas.

Flera olika platser kan var möjliga för en hundrastgård, menade ks-ordföranden, till exempel söder om silon, utmed kanalen på andra sidan av färjan Lina eller i gästhamnen bortanför Krubb. Nu blir det kommunstyrelsens sak att besluta var rastgården ska ligga och hur den ska finansieras.

Trafiken på Borrebodagatan

Bo-Steve Lennartsson argumenterade på plats för sitt medborgarförslag om fartdämpande åtgärder, övergångsställen, fartkameror och omdirigering av tung trafik på Borrebodagatan.

Eftersom Borrebodagatan är Trafikverkets åtagande beslutade fullmäktige att låta kommunledningskontoret framföra motionärens synpunkter till det berörda verket.

Förslaget om att kommunen anlägger en naturlekplats och utomhusgym vid Mostugan mötte ett oblidare öde.

På grund av kommunens ansträngda ekonomi finns inte de ekonomiska resurserna för att prioritera ett utegym eller en naturlekplats, ansåg fullmäktige och avslog medborgarförslaget.

Artikeltaggar

Bengt SjöbergFullmäktigeKrubbPolitikTöreboda kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.