Ebba Busch i topp på Skaraborgs KD-lista

Politik | Val 2022
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kristdemokraternas partiledare toppar nämligen alla landets riksdagsvalsedlar till valet 2022. Lokalt är Dan Hovskär från Falköping KD:s toppkandidat.
Kristdemokraterna i Skaraborg har fastställt sina valsedlar inför riksdag och regionvalet. Conny Brännberg, Dan Hovskär och Maria Bruckshaw är toppkandidater för KD.

Kristdemokraterna i Västra Götaland hade sin nomineringsstämma i Trollhättan i lördas, där man fastställde valsedlarna för riksdag och regionvalet 2022.

Inför nästa mandatperiod toppar Ebba Busch alla landets Kristdemokratiska valsedlar till riksdagen. Dan Hovskär, Conny Brännberg och Marianne Gustafson toppar för Skaraborg.

På regionlistan blev Conny Brännberg etta, följt av Maria Bruckshaw och Tommy Larsson.

– Detta blir ett bra lag, nu siktar vi fram emot valet 2022, då vi ska arbeta för att få en ny regering. Vi i KD vill förbättra livskvaliteten för barn, familjer och äldre. Vården, trygghet och landsbygdsfrågor är andra viktiga valfrågor för oss Kristdemokrater, säger Dan Hovskär (KD), i ett pressmeddelande.

Kristdemokraterna Skaraborgs listor till riksdag och region

Riksdagen:

1 Ebba Busch, Uppsala

2 Dan Hovskär, Falköping

3 Conny Brännberg, Skövde

4 Gustafsson, Marianne, Skövde

Regionen:

1 Conny Brännberg, Skövde

2 Maria Bruckshaw, Falköping

3 Tommy Larsson, Lidköping

4 Dan Hovskär, Falköping

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.