Maif tog hem klassegrar i Långloppscupen

Friidrott
PUBLICERAD:
En framgångsrik trio från SOK Unden, Tommy Karlsson, Göran Wahlström och Göran Linnarsson med välförtjänta pokaler.
Foto: MARTIN GRUDEMO
I lördags var det avslutning på Furhoffs Långloppscup i Rankås utanför Tibro med Tibro AIK FIK som arrangör.
Mariestads AIF firade triumfer i den totala ställningen i flera av klasserna.

Vädret var perfekt med någon minusgrad och vindstilla. Det inleddes med ett avslutningslopp på 5 km där det blev dubbelseger av paret Liduina von Sitteren och Karl Wilenius, Lidköping VSK. De firade segern med en segerpuss efter målgången.

Cupen, som innehåller fler olika ålderklasser, hade i år tolv deltävlingar varav fem stycken hade DM-status. Sträckorna har varit från 1 500 meter på bana till maraton 4,2 mil. Segraren i en deltävling erhåller 20 poäng, tvåa 18 poäng, trean 16 poäng och så vidare Deltagande i DM-tävling ger 5 DM-poäng som bonus.

Årets förening blir den förening som har flest starter. Det blev i år Lidköpings VSK med 61 starter och årets komet blir den förening som har ökar mest jämfört med föregående år. I år blev Borås Löparklubb årets komet. Karl Wilenius, Lidköpings VSK segrade i M35 med 108 poäng.

Framgång för Maif

Två duktiga löpare från Mariestads AIF är Andreas Magnusson med seger i M40 med 125 poäng och Mikael Persson med seger i M45 med 124 poäng.

En framgångsrik löpare från Mariestads AIF är även Per Carlsson genom seger i M50 med 159 poäng före Tommy Karlsson, SOK Unden med 112 poäng.

Mikael Johansson, Mariestads AIF blev femma i M45 med 61 poäng. Wolfgang Malik blev fyra i M55 med 70 poäng. Frank Adolfsson, Trollhättans IF FIK segrade i M60 med 163 poäng före Göran Linnarsson, SOK Unden med 105 poäng. Görans son Joakim, SOK Unden blev sexa i M-klassen med 36 poäng och för Joakims flickvän Louis Axelsson, SOK Unden blev det en åttonde plats i K-klassen med 18 poäng.

Åsa Blom, Mariestads AIF blev sjua i K45 med 25 poäng och för Lars Björnfot blev det en åttonde plats i M65 med 18 poäng. Sören Remar segrade i M70 med 160 poäng före Sven-Inge Jansson, Mariestads AIF, 141 poäng och på fjärde plats kom Sven-Inges lagkamrat Lennart ”Klassikern” Johansson med 123 poäng. Urban Apell, Lidköping IS segrade i M75 med sina 170 poäng och trea blev här Göran Wahlström, SOK Unden med 90 poäng.

Nästa år kommer distriktet att utökas med Bohuslän, Dalsland och Halland. Det kommer att bli en långloppscup i detta stora distrikt, men i vilken form är ännu inte beslutat.

Löparåret 2022 inleds med sex Vinterspring. Det blir det 29:e året som detta genomförs och det blir inledning i Rankås den 8 januari. Det blir sedan Vinterspring i Mariestad (Högelidsskolan), Töreboda (Mostugan), Undenäs (Undenäsgården) och avslutning i Hova på Movallen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.