Hoppa till huvudinnehållet

Högbom drog på sig skridskorna i Töreboda

Publicerad:

Jens Högbom gjorde comeback när Töreboda hockey snöpligt förlorade med 6–7 på fredagskvällen hemma mot topplaget Mjölby HC.

– Han har mycket hockey i sig. Jens spelade forward i denna match, men är tänkt att gå back sen, säger tränaren Patrik Karlsson.

Jens Högbom har fyra säsonger bakom sig i Mariestad Bois i ettan. Han slutade våren 2019 och har sedan dess ägnat sig åt bland annat fotboll i IFK Mariestad.

Nu drog han på sig skridskorna igen för att hjälpa Töreboda. Töreboda har lånat ut Douglas Lögdal till Bois i två matcher och har en tunn trupp.

– Det är Douglas förtjänst att Högbom är med. De är kompisar och nu ska vi knåpa ihop det. Han tränade dagen före och sedan var det inget att vänta på. Vi går kort om folk och Högbom har flåset.

Jens Högbom, spelade med Mariestad Bois till och med våren 2019. Sedan la han av, men i fredags drog han på sig skridskorna igen.
Jens Högbom, spelade med Mariestad Bois till och med våren 2019. Sedan la han av, men i fredags drog han på sig skridskorna igen. Foto: Charlotte Ferneman

Det var en målrik tillställning som utspelades sig i Töreshov.

Töreboda, som haft det kämpigt i division två-tabellen, gjorde hela sex mål, vilket är delat säsongsbästa med den senaste hemmamatchen mot Värnamo.

– Man ska inte förlora när man gör sex mål på hemmaplan, men tyvärr blev det så, säger Karlsson.

Förlusten till trots så svarade laget för en riktigt bra insats.

– Vi visade en bra moral och arbetsinsats när vi släppte fyra puckar i andra perioden, men ändå kom ikapp till 6–6.

Töreboda ledde med 3–2, men släppte in fyra raka puckar. Inför den sista perioden stod det 4–6, vilket kvitterades när sex minuter var kvar av ordinarie tid.

Det mesta tydde på förlängning, men då drabbades THF av en utvisning på Erik Carlsson. Den utnyttjande Mjölby bara elva sekunder från slutet.

– Till och med deras tränare sa att det var bedrövligt att de skulle vinna på en sån hårt dömd utvisning. Men det är bara att gilla läget. Vi får se till att inte dra på oss utvisningar, säger Patrik Karlsson.

Mål, THF: Joar Svensson 2, Sebastian Roos, Chris Larsson, Simon Olsson, Adam Willig.

Artikeltaggar

HockeytvåanIshockeyPatrik KarlssonTöreboda HF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.