Hoppa till huvudinnehållet

Zara Larsson till Törebodafestivalen: ”Känns nästan otroligt”

Publicerad:
Zara Larsson när hon spelade i Avicii arena i Stockholm i november, Nyligen avslutade hon sin första, egna arenaturné The Poster Girl Tour som hyllats av kritiker och publik. Nästa sommar tar hon sin festivalturné till bland annat Törebodafestivalen.
Zara Larsson när hon spelade i Avicii arena i Stockholm i november, Nyligen avslutade hon sin första, egna arenaturné The Poster Girl Tour som hyllats av kritiker och publik. Nästa sommar tar hon sin festivalturné till bland annat Törebodafestivalen. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Zara Larsson beskrivs som en av Sveriges största musikexporter någonsin. Nästa sommar ger hon sig ut på turné i Norden och besöker de största festivalerna – ett av stoppen blir på Törebodafestivalen.

– För oss är det en jättestor bokning, hon är en världsartist, säger festivalgeneralen Per ”Otto” Ottosson.

10.00 på måndagen släppte Live Nation Zara Larssons hela sommarturné och först då kunde festivalgeneralen Per ”Otto” Ottosson avslöja den stora bokningen.

– Det känns stort för festivalen. Hon är helt enkelt en fantastisk artist och populär i alla åldrar, alla vet vem hon är. Vi är glada och stolta över att presentera henne för våra besökare.

Zara Larsson, 23, har trots sin unga ålder varit aktiv som artist i cirka 14 år. 2008 vann hon tv-programmet Talang och 2012 fick hon sitt stora genombrott. Sedan dess har hon haft flera hits, några av de största är ”Lush life”, ”Uncover” och ”Look what you’ve done”. Hon har nyligen varit ute på arenaturné och fått mycket fina recensioner.

”Känns nästan otroligt”

Nästa sommar intar hon torget i Töreboda, som en del av sin Nordenturné nästa sommar då hon besöker de största festivalerna. Dit räknas Törebodafestivalen.

– Vi är stolta över att vara med på en sådan sväng, hon kommer också till Liseberg, Gröna Lund och de största festivalerna, säger ”Otto” och fortsätter:

– Det känns nästan otroligt att hon ska uppträda på torget i Töreboda. Jag tror hon kommer bli mäkta imponerad när hon kommer till vårt torg med 15 000-20 000 besökare, artisterna känner verkligen närheten av publiken på vår scen.

Zara Larsson har många fans och lär fylla torget i Töreboda.
Zara Larsson har många fans och lär fylla torget i Töreboda. Foto: Stina Stjernkvist/TT

2018 tog biljetterna slut och redan nu har många av de 3000 biljetter som släpptes 1 december sålts. Den första april sker det stora biljettsläppet.

– Vi känner redan nu att intresset är stort, de som vill komma till festivalen får vara på hugget.

Vill ha mäktig avslutning

Sedan tidigare är Billy Idol, The Ark, Magnus Uggla, Smith & Thell, Lillasyster, Noice och Thundermother klara för festivalen.

Fler spännande bokningar är på gång, utlovar festivalgeneralen, men de lugnar ner sig lite med artistsläppen för en tid.

– Vi vill spara några godbitar till efter nyår. Vi har aldrig släppt såhär mycket artister i december som vi gjort den här gången, ni vill vi suga på karamellen en tid för att ladda för biljettsläppet i april.

Den sista Törebodafestivalen lär bli något man lär minnas i Töreboda lång tid.

– Jag hoppas det, vi jobbar för att det ska bli en mäktig avslutning. Vi är väldigt nöjda med hur programmet börjar utformas, säger Per ”Otto” Ottosson.

Zara Larssons turnéplan

18 juni – Fredrikstad, Idyllfestivalen (NO)

22 juni – Stockholm, Gröna Lund

29 juni – Göteborg, Liseberg

7 juli – Töreboda, Törebodafestivalen

8 juli – Sundsvall, Sensommar

15 juli – Helsingborg, Bayside Festival

29 juli – Norrköping, Hugo Parkfestival

5 augusti – Skellefteå, Summertime

Artikeltaggar

MusikNöje/KulturTörebodaTörebodafestivalen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.