Hoppa till huvudinnehållet

28 vill bli näringslivschef i Mariestad: ”Klart före jul”

Publicerad:
Mariestads kommun letar efter en näringslivschef som kan leda arbetet med att utveckla turismen. 28 personer har anmält intresse för jobbet. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

I våras hoppade Björn Zandelin av uppdraget som näringslivschef i Mariestad. Nu går jakten på hans efterträdare in i slutskedet.

28 personer har sökt jobbet som näringslivschef i Mariestad. Bland dem finns både Mariestadsbor och anställda hos kommunen, men även helt nya bekantskaper.

– Vi har välmeriterade sökanden och det är positivt, säger Per Garenius, chef för sektor samhällsbyggnad i Mariestad.

Kommunen har en valt en lösning där två personer delar på tjänsten som näringslivschef. Medan Susanné Wallner jobbar huvudsakligen mot industrin och tjänstesektorn ska den person som nu rekryteras fokusera på näringslivsutveckling.

– Tjänsten riktar sig mer mot turism och besöksnäring, men man har många gemensamma frågor också, konstaterar Per Garenius och förklarar att de båda tjänsterna kompletterar varandra.

– Det är en viktig tjänst och därför är vi noggranna i rekryteringen.

Just nu pågår digitala intervjuer med sex utvalda. Därefter kommer två till tre personer gå att vidare till en ny omgång där kommunen träffar dem vid fysiska möten för djupintervjuer. Före jul räknar samhällsbyggnadschefen med att rekryteringen är klar.

Under tiden sköts uppdraget av Kristina Mustajärvi, som varit tillförordnad näringslivschef sedan Björn Zandelin lämnade uppdraget. Han gick då till en tjänst hos IDC West Sweden.

Hon tar över chefsposten i ”sin” kommunNäringslivschef slutar: ”Fick erbjudande om intressant tjänst”Mitt Mariestad och Tillväxt Mariestad ska bli till ett

Artikeltaggar

Björn ZandelinEkonomiKristina MustajärviMariestadMariestads kommunPer GareniusSusanné Wallner

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.