Hoppa till huvudinnehållet

Lånet förlängs inte – Lögdal tillbaka i THF: ”Hade velat bidra mer"

Publicerad:
Det blev två matcher för Douglas Lögdal i sin comeback i Boiströjan. Under fredag och lördag är han tillbaka på heltid i Töreboda hockey.
Det blev två matcher för Douglas Lögdal i sin comeback i Boiströjan. Under fredag och lördag är han tillbaka på heltid i Töreboda hockey. Foto: Peter Gustafsson

Efter en assist på två matcher är Douglas Lögdals lånesejour i Mariestad Bois över.

Under helgen är han tillbaka i Töreboda HF.

– Det var kul att spela inför hemmapubliken i Mariestad igen, säger 29-åringen.

Det blir ingen fortsättning för Douglas Lögdal i Mariestad Bois. Precis som ursprungsplanen var återvänder den spelskicklige centern till Töreboda hockey efter två matcher i allettan södra.

Ett veckolångt lån som slutade i två raka förluster.

– Det var roligt att få hjälpa till, men det är synd att jag inte kunde bidra till att vi tog poäng. Det var såklart en liten omställning jämfört division två, men jag försökte inte fundera så mycket utan försökte spela mitt spel, säger han.

Vad ger du dig själv för betyg?

– Det var godkänt sett över två matcher, men det är klart att jag hade velat bidra mer. Känslan var okej, men de två förlusterna speglar såklart hur jag ser på min egen insats.

Lögdals två matcher i Bois-comebacken blev alltså förlusterna med 2–3 borta mot Dalen och 0–3 hemma mot Nybro.

– Dalen-matchen borde vi ha vunnit. Det är konstigt att säga när man förlorat, men jag tycker ändå att vi gjorde en bra match och borde ha gjort fler mål, säger Lögdal och fortsätter:

– Mot Nybro gjorde vi en för dålig första period. När de får spela på ledning är de svåra att tas med och vi fick inte till det trycket framåt som vi ville. Nybro kommer att vara med långt in på den här säsongen.

Töreboda spelar under helgen dubbla hemmamatcher: Guts på fredag kväll och Ulricehamn under lördagen.
Töreboda spelar under helgen dubbla hemmamatcher: Guts på fredag kväll och Ulricehamn under lördagen. Foto: Peter Gustafsson

”Inte hört något annat”

Men efter veckan i Mariestad Bois och allettan är det redan under fredagen tillbaka till verkligheten i Töreboda HF och hockeytvåan.

– Det var så upplägget såg ut när vi gjorde upp lånet och jag har inte hört någonting annat nu. Det är match fredag-lördag med Töreboda och det är det som jag laddar för, säger Lögdal.

Finns det något du tar med dig från den här veckan till THF?

– Det är klart att jag fått en energiboost av det här. Vi har några matcher kvar på grundserien och efter jul börjar det om med en ny serie. Det gäller för oss att jobba upp en bra känsla och få in ett ”go” i gruppen.

Artikeltaggar

Allettan södraDouglas LögdalHockeyettanHockeytvåanIshockeyMariestad Bois HCTöreboda HF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.